Geen producten (0)
Geen producten (0)

Adenium Obesum Rood Small

€ 11,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG14981
Omschrijving

Adenium Obesum Rood Small

Pot diameter 11 cm

Hoogte incl. pot ca. 20-30 cm.

Adenium Obesum" groeit met een caudex, haar stam zal steeds dikker gaan worden

De Adenium Obesum bloeit op dit moment, door het bloeistadium kan het voorkomen dat de plant bij aankomst niet in bloei staat. De plant gaat dan nieuwe knoppen vormen en gaat later in het seizoen opnieuw bloeien. 

Opmerkingen: Adenium Obesum" is een zeer fraaie Adenium. ze heeft een zeer fraaie grijs/ groene caudex met groene bladeren. Zoals iedere caudex plant ken ze een rust periode waarin ze al haar bladeren zal laten vallen ook bij verplaatsing kan ze een deel van haar bladeren verliezen. Gedurende bladverlies of rust is het belangrijk dat de plant weinig water krijgt.

Adenium Obesum" wordt  geleverd als gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar. Iedere plant is uniek en plnaten kunnen onderling verschillen.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Adenium Obesum" :

De Adenium Obesum houdt van weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond niet totaal versteend.  Bij een teveel aan water (natte voeten) kan de plant verrotten. 

De Adenium Obesum is niet veeleisend aan zijn standplaats, hij verdraagt de volle zon. Adenium Obesum kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. 

Adenium Obesum" kan in de zomermaanden eens in de maand bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Adenium Obesum is gevoelig voor teveel water. De plant mag dan ook nooit nat aanvoelen.

De Adenium Obesum", ook bekend als de Woestijnroos of de Impala Lily, is een succulente plant die oorspronkelijk uit Afrika en het Midden-Oosten komt. Deze plant staat bekend om zijn dikke stam en prachtige bloemen die vaak in tinten van roze, rood en wit voorkomen.

De geschiedenis van de Adenium Obesum gaat terug tot de oudheid, waar het werd gekweekt door verschillende culturen voor zowel decoratieve als medicinale doeleinden. In veel Afrikaanse culturen wordt de Adenium Obesum nog steeds gebruikt voor rituele en genezende doeleinden.