Geen producten (0)
Geen producten (0)

Dioscorea elephantipes

€ 24,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG14976
Omschrijving

Dioscorea elephantipes

Opmerkingen: Dioscorea elephantipes is een zeer fraaie caudex plant. De Dioscorea elephantipes heeft een gedeeltelijk tot volledig bovengrondse caudex met een dikke, houtachtige buitenlaag. De uitlopers met bladeren die uit de caudex / knol groeien kunnen zeer lang  worden voordat ze in de winter afsterven. 

Verzendtijden kunnen door de grote drukte en weersinvloeden afwijken. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack. Door de grote order drukte is het helaas niet mogelijk om planten toe te voegen aan bestaande bestellingen.

In ons bedrijf wordt niet gewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen, wij gebruiken biologische bestrijding doormiddel van nuttige insecten die de schadelijke uitschakelen. Ondank het zorgvuldig controleren kan er een insect meereizen in de verpakking, deze zijn volkomen onschadelijk en dragen bij aan een beter en gezond milieu. Wij verpakken onze planten uitsluitend in gerecycled materiaal en dozen, we beperken het gebruik van plastic tot minimaal.

Verzorging Dioscorea elephantipes :

De Dioscorea elephantipes houdt van weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond niet versteend. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortel / caudex rot optreden. 
De Dioscorea elephantipes is niet veeleisend aan zijn standplaats, hij verdraagt de zon. Dioscorea elephantipes kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. 
Dioscorea elephantipes kan in de zomermaanden eens in de twee maanden bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Dioscorea elephantipes is gevoelig voor teveel water. Als uw Dioscorea bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant te nat staat. U kunt bruine bladeren gerust afknippen. De plant kan einde seizoen in rust gaan en zal het volgende voorjaar weer opnieuw uitlopen. Tijdens de rust periode geeft u bijna tot geen water.

Dioscorea elephantipes is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.