Geen producten (0)
Geen producten (0)

Citrus Arcobal, Sinaasappel

€ 59,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG11148
Omschrijving

Citrus Arcobal, Sinaasappel

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 15 cm

Vrucht: Vruchten behalen een grote van 7 tot 12 cm.

Hoogte inclusief pot ca 70 cm.

De Citrus Arcobal, Sinaasappel die wij verzenden draagt no geen vruchten. De Citrus zal in het voorjaar bloeien en vruchten gaan vormen.

Opmerkingen: Citrus Arcobal, Sinaasappel is een zeer fraaie citrus die afkomstig uit een kruising van Citrus meyeri x Citrus sinensis doppio sanguigno. Ze draagt zeer bijzondere gestreepte vruchten en bloeit met heerlijk wit geurende bloemen in het voorjaar.  Deze fraaie Citrus is geschikt om serre of buiten te plaatsen, deze soort verdraagt geen temperaturen onder de 5 gr.. 

De Citrus Arcobal, Sinaasappel staat het liefst op een plaats met volle zon. Ze hebben een uitgesproken voorkeur voor voedzame grond die voldoende kalk bevat, liefst klei- of zavelgrond. In de groeiperiode is voldoende vocht noodzakelijk. ’s Winters moet de grond vlot afwateren. Wanneer je de Citrus voldoende stikstof houdende meststof geeft en in het vroege voorjaar een organische mest ( bijvoorbeeld Plantgrow, gedroogde koemest) dan krijg je een prachtige snel groeiende Citrus.

De bakermat van alle citrussoorten ligt in Azië en archeologische aanwijzingen voor de teelt van citrusfruit zijn er al uit 2100 v. Chr. De knobbelige sukadecitroen is de onbekendste van de drie oercitrussen, maar is toch de eerste citrusvrucht die het Midden-Oosten en het Middenlandse Zeegebied bereikte. De Sinaasappel werd in de 16e eeuw door de Portugezen in Europa geïntroduceerd. De mandarijn kwam in 1805. De bomen groeien alleen in warme landen, zoals in Spanje, Marokko, Griekenland en Italie.In Nederland wordt Citrus ook wel geteeld als kuipplant.

Citrus Arcobal, Sinaasappel is uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Nelumbogarden.