Geen producten (0)
Geen producten (0)

Citrus Aurantium Canaliculata

€ 59,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10138
Omschrijving

Citrus Aurantium Canaliculata

Blad: Bladeren behalen een lengte van 5 tot 10 cm

Vrucht: Vruchten behalen een grote van 5 tot 7 cm.

Hoogte inclusief pot ca 70 cm.

De Citrus Aurantium Canaliculata die wij verzenden draagt enkele vruchten. Wij verpakken zeer zorgvuldig maar desondanks kunnen vruchten door rijpheid van de plant afvallen. De Citrus zal in het voorjaar weer nieuwe vruchten gaan vormen.

Opmerkingen: Citrus Aurantium Canaliculata is een zeer fraaie citrus. Ze draagt zeer fraaie  oranje onregelmatige vruchten. en bloeit met heerlijk wit geurende bloemen in het voorjaar.  Deze fraaie Citrus is geschikt om serre of buiten te plaatsen, deze soort verdraagt geen temperaturen onder de 0  gr.. 

Citrus Aurantium Canaliculata. Deze vrucht heeft een zierwaarde en is niet eetbaar.

De Citrus Aurantium Canaliculata staat het liefst op een plaats met volle zon. Ze hebben een uitgesproken voorkeur voor voedzame grond die voldoende kalk bevat, liefst klei- of zavelgrond. In de groeiperiode is voldoende vocht noodzakelijk. ’s Winters moet de grond vlot afwateren. Wanneer je de Citrus voldoende stikstof houdende meststof geeft en in het vroege voorjaar een organische mest ( bijvoorbeeld Plantgrow, gedroogde koemest) dan krijg je een prachtige snel groeiende Citrus.

De bakermat van alle citrussoorten ligt in Azië en archeologische aanwijzingen voor de teelt van citrusfruit zijn er al uit 2100 v. Chr. De knobbelige sukadecitroen is de onbekendste van de drie oercitrussen, maar is toch de eerste citrusvrucht die het Midden-Oosten en het Middenlandse Zeegebied bereikte. De Sinaasappel werd in de 16e eeuw door de Portugezen in Europa geïntroduceerd. De mandarijn kwam in 1805. De bomen groeien alleen in warme landen, zoals in Spanje, Marokko, Griekenland en Italie.In Nederland wordt Citrus ook wel geteeld als kuipplant.

Citrus Aurantium Canaliculata is uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Nelumbogarden.