Geen producten (0)
Geen producten (0)

Citrus Hystrix, Djeroek Poeroet

€ 59,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10137
Omschrijving

Citrus Hystrix, Djeroek Poeroet , Mauritius papeda Of Kaffirlimoen

Blad: Bladeren behalen een lengte van 5 tot 10 cm

Vrucht: Vruchten behalen een grote van 3 tot 7 cm.

Hoogte inclusief pot ca 70 cm.

De Citrus Hystrix, Djeroek Poeroet die wij verzenden draagt nog geen vruchten. De Citrus zal in het voorjaar nieuwe vruchten gaan vormen.

Opmerkingen: Citrus Hystrix, Djeroek Poeroet is een zeer fraaie citrus die inheems is op het eiland Soembawa. Ze draagt groene onregelmatige vruchten en bloeit met heerlijk wit geurende bloemen in het voorjaar. Deze fraaie Citrus is geschikt om serre of buiten te plaatsen, deze soort verdraagt geen temperaturen onder de 10 gr.. 

Citrus Hystrix, Djeroek Poeroet staat bekend om zijn zeer aromatische bladeren bekend in vele Indonesische gerechten, ze hebben een formaat van 5 tot 10 cm. Daon, Djeroek Poeroet (djeruk purut) is een blad van deze Indonesische citroenboom. Daon staat voor blad. De vrucht van deze boom heet dan ook Djeroek Poeroet of Kaffir Limoen. De smaak van de vrucht is een fruitachtige citroen. Het vruchtvlees is zeer sappig en verfrissend, het heeft een frisse, licht zoetzure, aromatische limoensmaak.

De Citrus Hystrix, Djeroek Poeroet staat het liefst op een plaats met volle zon. Ze hebben een uitgesproken voorkeur voor voedzame grond die voldoende kalk bevat, liefst klei- of zavelgrond. In de groeiperiode is voldoende vocht noodzakelijk. ’s Winters moet de grond vlot afwateren. Wanneer je de Citrus voldoende stikstof houdende meststof geeft en in het vroege voorjaar een organische mest ( bijvoorbeeld Plantgrow, gedroogde koemest) dan krijg je een prachtige snel groeiende Citrus.

De bakermat van alle citrussoorten ligt in Azië en archeologische aanwijzingen voor de teelt van citrusfruit zijn er al uit 2100 v. Chr. De knobbelige sukadecitroen is de onbekendste van de drie oercitrussen, maar is toch de eerste citrusvrucht die het Midden-Oosten en het Middenlandse Zeegebied bereikte. De Sinaasappel werd in de 16e eeuw door de Portugezen in Europa geïntroduceerd. De mandarijn kwam in 1805. De bomen groeien alleen in warme landen, zoals in Spanje, Marokko, Griekenland en Italie.In Nederland wordt Citrus ook wel geteeld als kuipplant.

Citrus Hystrix, Djeroek Poeroet is uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Nelumbogarden.