Geen producten (0)
Geen producten (0)

Eucomis Comosa XXL Bulb

€ 15,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG14700
Omschrijving

Eucomis Comosa XXL Bulb

Hoogte: Tot 60 cm.

Plantdiepte: 3 tot 5 cm boven de knol

Bloemen: Eucomis Comosa wordt ook wel ananaslelie of ananasplant genoemd. Deze fraaie soort heeft witte bloemen. De bloemen worden ongeveer 2 tot e cm groot en groeien in een tros. 

Planttijd Maart, April, Mei. Plant de Eucomis Comosa in het voorjaar wanneer het helemaal vorstvrij is. U kunt ze eerder in een bloempot planten en in een vorstvrije ruimte voortrekken. Na het voortrekken kan de Eucomis omgeplant worden in de tuin.Eucomis zijn ook zeer geschikt om in een pot te laten staan. Eucomis kan geen vorst verdragen

Bloeitijd  Augustus

Eucomis staan het liefst op een plaats in de zon. Ze hebben een  voorkeur voor voedzame grond die goed vochtdoorlatend is. In de groeiperiode is voldoende vocht noodzakelijk. Eucomis zijn snelle groeiers en kunnen ook goed gebruikt worden als snijbloem.

De Eucomis comosa, ook wel bekend als de ananaslelie of ananasplant, is een bolgewas dat oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt. Het is vernoemd naar de Griekse woorden "eu" wat "mooi" betekent, en "kome" wat "haar" betekent, vanwege de mooie bloemtrossen die lijken op een bos haar.

De Eucomis comosa werd voor het eerst beschreven door de botanicus Carl Thunberg in 1794. Sindsdien is het een geliefde plant in tuinen over de hele wereld vanwege zijn opvallende uiterlijk en gemakkelijke verzorging. De plant heeft lange, smalle bladeren die uit een rozet groeien en een bloemstengel die kan groeien tot een hoogte van ongeveer 60 cm.

Aan het einde van de bloemstengel verschijnt een tros bloemen die lijkt op een ananas, vandaar de naam ananaslelie. De bloemen zijn meestal groenachtig geel van kleur, maar er zijn ook variëteiten met witte, roze of paarse bloemen.

De Eucomis comosa gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft een zonnige standplaats nodig.  Na de bloei vormt de plant zaden die kunnen worden verzameld en gezaaid om nieuwe planten te kweken. In de loop der jaren zijn er verschillende cultivars van de Eucomis comosa ontwikkeld, met variaties in bloemkleur en -grootte. Deze plant wordt vaak gebruikt in borders, rotstuinen en als snijbloem.

Kortom, de Eucomis is een prachtige plant met opvallende bloemen die een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Eucomis Comosa is uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Nelumbogarden.