Geen producten (0)
Geen producten (0)

Mangave Lavender Lady

€ 16,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG14690
Omschrijving

Mangave Lavender Lady

Hoogte:10 tot aan 30 cm. 

Opmerkingen: Mangave Lavender Lady is een zeer fraaie Mangave, ze heeft prachtige brede bladeren met vlekken en strepen. Een lust voor het oog. Mangave vorstbestendig tot 0 graden.

Mangave Lavender Lady wordt  geleverd als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

De verzorging van een Mangave is vrij eenvoudig. Mangaves hebben veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats ze bij voorkeur in een locatie met veel helder, indirect zonlicht. Geef de Mangave regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door goed kan opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus zorg ervoor dat de grond niet constant vochtig is.

Als u de Mangave verpot, gebruik een goed doorlatende grond die geschikt is voor vetplanten. Dit helpt bij het voorkomen van wateroverlast en zorgt voor een goede drainage.

Mangaves gedijen het beste bij temperaturen tussen 10-25°C. Ze kunnen echter ook overleven bij lagere temperaturen, maar vermijd temperaturen onder de 0°C.

Geef de Mangave om de paar maanden een lichte bemesting met een evenwichtige meststof. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. 

Als de bladeren van de Mangave beschadigd raken, kun je ze voorzichtig de bladeren weg snijden. Gebruik een scherp en schoon mes om de bladeren af te snijden.

De Mangave is een hybride plant die is ontstaan uit een kruising tussen de Agave en de Manfreda. De Agave is een vetplant die voornamelijk voorkomt in Mexico en de zuidwestelijke Verenigde Staten, terwijl de Manfreda een geslacht is van bloeiende planten uit de familie Asparagaceae.

De kruising tussen deze twee planten resulteerde in de creatie van de Mangave, die de beste eigenschappen van beide ouders combineert. De Mangave heeft de stevige structuur en de winterhardheid van de Agave geërfd, evenals de interessante bladvormen en kleuren van de Manfreda.

De eerste Mangave-hybriden werden ontwikkeld door Hans Hansen, een plantenveredelaar uit de Verenigde Staten. Hij begon in de vroege jaren 2000 met het kruisen van Agave en Manfreda om nieuwe en opvallende variëteiten te creëren. Door selectief te kruisen en te veredelen, slaagde hij erin om een breed scala aan Mangave-variëteiten te produceren, elk met zijn eigen unieke kenmerken.

De Mangave is sindsdien populair geworden bij liefhebbers van vetplanten vanwege zijn opvallende uiterlijk en gemakkelijke verzorging. Het is een veelzijdige plant die zowel binnen als buiten kan worden gekweekt, en die weinig onderhoud vereist.

Tegenwoordig zijn er talloze variëteiten van Mangave beschikbaar, elk met zijn eigen kleuren, patronen en vormen. De geschiedenis van de Mangave is dus relatief recent, maar de plant heeft al snel een plek veroverd in de harten van plantenliefhebbers over de hele wereld.

Mangave is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.