Geen producten (0)
Geen producten (0)

Fockea Edulis Nr 9

€ 39,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG11418
Omschrijving

Fockea Edulis Nr 9, potmaat 14 cm.

Deze Fockea Edulis heeft een uniek nummer, de plant op de foto is ook de plant die u koopt.

Bestellingen met alleen Cactus en of Caudexplanten worden binnen 5 werkdagen verzonden met uitzondering van feestdagen of weersinvloeden.

Opmerkingen: Fockea Edulis is een zeer fraaie Caudex plant. Iedere plant is uniek en een lust voor het oog. Fockea Edulis kent een rustperiode, tijdens deze periode sterft het loof af. Deze Fockea Edulis wordt geleverd als volledig gewortelde plant zoals afgebeeld op de foto.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging :

Deze Caudexplant houdt van zeer weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond niet totaal versteend in het groeiseizoen. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan de plant verrotten. In de wintermaanden, het rustseizoen geeft u vrijwel geen water.

Deze Caudexplant is niet veeleisend aan zijn standplaats, maar geeft de voorkeur aan halfschaduw. Ze kan de volle zon verdragen, maar heeft  tijdens het heetste deel van de dag wat bescherming tegen de zon nodig. Ze kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. 

Caudexplanten kunnen in de zomermaanden eens in de maand bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Caudexplanten zijn gevoelig voor teveel water. De aarde mag dan ook nooit nat aanvoelen. Caudexplanten hebben een opslag van vochtreserve in hun knol.

Deze fraaie Caudexplant is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.