Geen producten (0)
Geen producten (0)

Saintpaulia Little Love Pink

€ 18,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG11397
Omschrijving

Saintpaulia Little Love Pink, Kaaps Viooltje

Blad: Bladeren behalen een lengte van 3 tot 5 cm

Hoogte: Tot 5  - 10 cm.

Opmerkingen Saintpaulia Little Love Pink is een zeer fraaie Saintpaulia die bijna niet te verkrijgen is. 

Saintpaulia Little Love Pink wordt verstuurd als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door  de grote drukte en weersinvloeden afwijken. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack.

Verzorging Saintpaulia Little Love Pink :

De Saintpaulia gebruikt veel water, maar het is belangrijk dat de grond niet te nat blijft. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Saintpaulia is niet veeleisend aan zijn standplaats. Coleus kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Saintpaulia kan geen temperaturen verdragen onder de 10 graden.

Saintpaulia kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Saintpaulia  groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Saintpaulia is gevoelig voor teveel water. Als u Saintpaulia bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Deze fraaie en zeldzame Saintpaulia is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs