Geen producten (0)
Geen producten (0)

Anthurium Vittarifolium

€ 24,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10948
Omschrijving

Anthurium Vittarifolium

Anthurium Vittarifolium, planten kunnen lichte variegata hebben. Planten komen uit een batch met variegata. Variegata is niet stabiel een plant kan helemaal groen worden.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 50 tot 120 cm

Hoogte: 10 tot 30 cm. (Hangplant) 

Opmerkingen: Anthurium Vittarifolium is een zeer fraaie Anthurium. Ze heeft prachtige breed generfde zeer lange bladeren. Een zeer fraai soort Anthurium die bijna niet te verkrijgen is. Anthurium Vittarifolium wordt als volledig gewortelde plant zoals afgebeeld op de foto geleverd.

Na aankomst heeft de plant een rust periode nodig van minimaal 2 maanden. De aarde moet vochtig blijven en mag beslist niet uitdrogen. De plant mag deze periode niet worden verpot in een andere pot of grondmengsel.

Anthurium Vittarifolium kan aan haar oude bladeren een kleine schade hebben. 

Een variegata plant kan ten alle tijden terug muteren naar een groene variant of tijdelijk alleen groene bladeren geven, een variegata plant is nooit stabiel.

Verzendtijden kunnen door de grote drukte en weersinvloeden afwijken. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack.

Verzorging Anthurium Vittarifolium :

De Anthurium Vittarifolium gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Anthurium is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Anthurium Vittarifolium  kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Anthurium kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Anthurium Vittarifolium  kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Anthurium Vittarifolium groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Anthurium is gevoelig voor teveel water. Als uw Anthurium snel bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Nelumbogarden verpakt en verzendt haar planten zeer zorgvuldig. We gebruiken stevige kartonnen dozen en verpakken met kraftpapier en/of een vanuit gerecycled materiaal vervaardigde blister. Het is mogelijk dat er aarde uit de pot valt of een blad breekt tijdens transport. We kunnen deze twee punten niet garanderen. Wij vragen u de doos voorzichtig te openen en niet met een mes of scherp voorwerp. Verwijder voorzichtig het (kraft)papier/verpakking.

Sommige planten laten hun bladeren in het donker zakken, deze zijn binnen enkele dagen hersteld. Door veranderingen in het seizoen kunnen de planten afwijken van de plant op de foto. 

Wij verpakken en verzenden onze planten zeer zorgvuldig, schade aan een blad of verkleuring valt niet onder de garantie.

Anthurium Vittarifolium is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.