Geen producten (0)
Geen producten (0)

Heliamphora Heterodoxa x Minor

€ 15,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10924
Omschrijving

Heliamphora Heterodoxa x Minor, diameter pot 12 cm.

Hoogte: Tot 10 - 30 cm.

Opmerkingen: Heliamphora Heterodoxa x Minor is een zeer fraaie Heliamphora. Ze heeft prachtig groen gekleurde kelken met rode lip. Haar kelken kleuren steeds dieper naarmate ze ouder worden. Heliamphora is geschikt voor binnen en kan  temperaturen onder de 15 graden verdragen. I

Heliamphora Heterodoxa x Minor wordt verstuurd als opgepotte plant zoals afgebeeld op de foto, planten kunnen onderling van elkaar verschillen. Kleuren van kelken kunnen naarmate het seizoen verder vordert gaan veranderen. 

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Heliamphora :

De Heliamphora gebruikt veel water en moet in het groeiseizoen altijd vochtig blijven, bij zeer warme dagen mag hij in een laagje water staan maar moet steeds wat kunnen opdrogen, uitdrogen mag nooit. In de natuur groeit hij veelal in het moeras. In de winter geef je wel minder water, maar de aarde mag dan ook nooit uitdrogen. Heliamphora houd van eenhoge luchtvochtigheid, wij raden aan voldoende te besproeien.

De Heliamphora houdt van een zonige standplaats en is geschikt voor binnen. 

Heliamphora mag nooit bemest worden met meststoffen, de voeding haalt hij uit de vertering in zijn kelken doormiddel van gevangen insecten. Het is raadzaam uw Heliamphora te gieten met regen water, Heliamphora verdraagt geen kalk. De kelken van een Heliamphora sterven regelmatig af als er weer nieuwe vormen. U knipt een afgestorven of lelijke kelk ca. 1 cm boven de aarde af.

Verpotten van een Heliamphora doet u in het voorjaar. Gebruik bij het verpotten nooit potgrond. Een Heliamphora groeit het beste in onbemeste turf. Voor het beste resultaat mag er eventueel perliet worden toegevoegd, zo blijft het mengsel na verloop van tijd luchtig.

Heliamphora is speciaal uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor "De Grote Tuinverbouwing" Robs Tuindagboek, Matthijs Hazeleger en Rob Verlinden SBS 6