Geen producten (0)
Geen producten (0)

Monstera Subpinnata

€ 19,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG8902
Omschrijving

Monstera Subpinnata 

Opmerkingen: Monstera Subpinnata is een zeer fraaie Monstera. Monstera Subpinnata heeft prachtig diep ingesneden bladeren. Monstera Subpinnata wordt verstuurd als gewortelde stekplant zoals afgebeeld op de foto. Planten kunnen onderling verschillen, planten kunnen in dit jonge stadium wat gele vlekken vertonen. Het wordt afgeraden de plant in de komende twee maanden te verpotten. Planten staan opgepot in de juiste aarde en potmaat. Verpotten op dit moment veroorzaakt wortelschade, de plant kan dit mogelijk niet overleven.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 30 tot 60 cm

Hoogte: Tot 100 - 120 cm.

Verzorging Monstera Subpinnata :

Monstera komt voornamelijk voor in de regenwouden van Zuid-Amerika. Monstera's zijn  klimplanten,  je ziet ze in de regenwouden dus overal klimmend langs bomen en rotsen.

De Monstera Subpinnata gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Monstera Subpinnatais niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Monstera kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Monstera kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Monstera Subpinnata kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Monstera Subpinnata is een sterke groeier, net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Monstera is gevoelig voor teveel water. Als uw Monstera bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Monstera Subpinnata is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.