Geen producten (0)
Geen producten (0)

Alocasia Gageana Variegata

€ 49,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG8720
Omschrijving

Alocasia Gageana Variegata

ATTENTIE Alocasia Gageana Variegata is een variegata soort. Variegata soorten zijn nooit stabiel, een plant kan muteren met groene bladeren en later weer met variegata bladeren doorgroeien. een plant die terug of tijdelijk terug muteert valt niet onder de garantie. U koopt de Alocasia Gageana Variegata op eigen risico.

Wij adviseren de plant na aankomst niet te verpotten. Alocasia is stress gevoelig door transport. Laat een plant eerst minimaal 4 tot 8 weken in zijn aarde staan. Een plant die direct na aankomst wordt verpot kan afsterven en dood gaan. 

Blad: Bladeren behalen een lengte van 40 tot 60 cm

Hoogte: Tot 100 - 150 cm.

Opmerkingen: Alocasia Gageana Variegata is een zeer fraaie Alocasia. Ze heeft groene aurea variegata bladeren met  vlekken en strepen, zeer fraai soort Alocasia die in de handel vrijwel niet wordt aangeboden. Unieke kans om deze slecht eenmalig aan uw verzameling toe te voegen. 

Alocasia wordt verstuurd als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. In het foto overzicht is een foto opgenomen om te laten zien hoe de volwassen plant eruit gaat zien. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Alocasia Gageana Variegata :

De Alocasia gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Alocasia is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Alocasia kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Alocasia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Alocasia Gageana Variegata kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Alocasia Gageana Variegata groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Alocasia is gevoelig voor teveel water. Als u Alocasia bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Alocasia Gageana Variegata is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs