Geen producten (0)
Geen producten (0)

Alocasia Frydek Variegata nr 6

€ 225,00 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG8714
Omschrijving

Alocasia Frydek Variegata nr 6

Deze Alocasia Frydek Variegata heeft een uniek nummer. De plant op de foto is de plant die u koopt. Er is slechts 1 exemplaar beschikbaar.

Wij verpakken en verzenden onze planten zeer zorgvuldig, schade aan een blad of verkleuring vallen niet onder de garatie. Het versturen van variegata planten is op geheel eigen risico. Wij raden het af de plant de komende maand te verpotten in een ander grondmengsel. Wij raden het af de bladeren aan te raken, aanraking van de lichte delen kan schade geven. Een variegata plant kan ten alle tijden terug muteren naar een groene variant of tijdelijk alleen groene bladeren geven een variegata plant is nooit stabiel.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 40 tot 60 cm

Hoogte: Tot 100- 120 cm.

Opmerkingen: Alocasia Frydek Variegata is een zeer fraaie variegata Alocasia. Ze heeft prachtige bladeren. Alocasia worden als opgepotte plug planten zoals afgebeeld op de foto geleverd. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Wij verpakken en verzenden onze planten zeer zorgvuldig, schade aan een blad of verkleuring valt niet onder de garantie. Door de grote hoeveelheid bestellingen en weersomstandigheden kunnen de levertijden afwijken.

Tijdens de koude maanden sturen we onze planten indien nodig met een Heat Pack. We houden de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten.

Door de grote order drukte is het helaas niet mogelijk om planten toe te voegen aan bestaande bestellingen. 

Verzorging Alocasia Frydek Variegata:

De Alocasia Frydek Variegata gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Alocasia is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet in het zonlicht wordt geplaatst. Alocasia kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Alocasia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Alocasia Frydek Variegata kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Alocasia Frydek Variegata groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Alocasia is gevoelig voor teveel water. Als uw Alocasia bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

In ons bedrijf wordt niet gewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen, wij gebruiken biologische bestrijding doormiddel van nuttige insecten die de schadelijke uitschakelen. Ondank het zorgvuldig controleren kan er een insect meereizen in de verpakking, deze zijn volkomen onschadelijk en dragen bij aan een beter en gezond milieu. Wij verpakken onze planten uitsluitend in gerecycled materiaal en dozen, we beperken het gebruik van plastic tot minimaal.

Alocasia Frydek Variegata is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.