Geen producten (0)
Geen producten (0)

Alocasia Infernalis Kapit Black Magic variegata 5

€ 225,00 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG8590
Omschrijving

Alocasia Infernalis Kapit Black Magic variegata 5

Deze Alocasia Infernalis Kapit Black Magic variegata heeft een uniek nummer. De plant op de foto is de plant die u koopt. Er is slechts 1 exemplaar beschikbaar.

Wij verpakken en verzenden onze planten zeer zorgvuldig, schade aan een blad of verkleuring vallen niet onder de garatie. Het versturen van variegata planten is op geheel eigen risico. Wij raden het af de plant de komende 2 maanden te verpotten in een ander grondmengsel.

Wij raden het af de bladeren aan te raken, aanraking van de lichte delen kan schade geven. Een variegata plant kan ten alle tijden terug muteren naar een groene variant of tijdelijk alleen groene bladeren geven, een variegata plant is nooit stabiel.

Alocasia Infernalis Kapit Black Magic kan op oude bladeren een vlek aan de onderzijde van zijn blad hebben. Dit is heel normaal voor deze soort. Wij adviseren u de Alocasia na aankomst niet te verpotten en minimaal een rust periode van twee maanden te geven. Verpotten in dit stadium kan dodelijk zijn.

Om wildroof te voorkomen verkopen wij uitsluitend Alocasia die gekweekt zijn uit tissue culture.

Alocasia Infernalis Kapit Black Magic kent net als vele planten uit de Aroid familie een rust periode. Tijdens deze periode kan hij al zijn blad afwerpen en blijft er alleen een knol achter in de aarde. Het vreemde is dat dit soort geen seizoen kent. Als de plant zijn bladeren verliest komt hij enkele maanden later weer tot nieuwe uitloop. 

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 30 cm

Hoogte: 20 tot 40 cm.

Opmerkingen: Alocasia Infernalis Kapit Black Magic variegata is een zeer fraaie Alocasia. Ze heeft prachtig betoverende bladeren. Unieke kans om deze aan uw verzameling toe te voegen. 

Wij raden sterk af het plantje de komende twee maanden te verpotten, verpotten in dit stadium kan dodelijk zijn. De Alocasia Infernalis Kapit Black Magic kan na verpotten in rust gaan, het plantje zal dan geheel afsterven en opnieuw uitlopen uit zijn knol.

In ons bedrijf wordt niet gewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen, wij gebruiken biologische bestrijding doormiddel van nuttige insecten die de schadelijke uitschakelen. Ondank het zorgvuldig controleren kan er een insect meereizen in de verpakking, deze zijn volkomen onschadelijk en dragen bij aan een beter en gezond milieu. Wij verpakken onze planten uitsluitend in gerecycled materiaal /papier en dozen, we beperken het gebruik van plastic tot minimaal.

Verzendtijden kunnen door de grote drukte en weersinvloeden afwijken. Door de grote hoeveelheid bestellingen is het niet mogelijk om planten aan bestaande bestellingen toe te voegen.

Verzorging Alocasia Infernalis Kapit Black Magic:

De Alocasia gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Alocasia is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Alocasia kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Alocasia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Alocasia Infernalis Kapit Black Magic kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Alocasia Infernalis Kapit Black Magic groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Alocasia is gevoelig voor teveel water. Als uw Alocasia bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Wij verpakken en verzenden onze planten zeer zorgvuldig, schade aan een blad of verkleuring valt niet onder de garantie.

Alocasia Infernalis Kapit Black Magic variegata is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs 

Ook interessant

€ 5,56 € 6,95