Geen producten (0)
Geen producten (0)

Alocasia "Sumo"

€ 39,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG8105
Omschrijving

Alocasia "Sumo"

Blad: Bladeren behalen een lengte van 60 tot 100 cm

Hoogte: Tot 100 - 150 cm.

Opmerkingen: Alocasia "Sumo" is een zeer fraaie Alocasia. Ze heeft prachtige donker groene bladeren met een paars rode onderkant, zeer fraai soort Alocasia die in de handel vrijwel niet wordt aangeboden. Unieke kans om deze slecht eenmalig aan uw verzameling toe te voegen. 

Alocasia wordt verstuurd als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. In het foto overzicht is een foto opgenomen om te laten zien hoe de volwassen plant eruit gaat zien. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Alocasia "Sumo" :

De Alocasia gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Alocasia is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Alocasia kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Alocasia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Alocasia "Sumo" kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Alocasia "Sumo" groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Alocasia is gevoelig voor teveel water. Als u Alocasia bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Alocasia "Sumo" is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs