Geen producten (0)
Geen producten (0)

Alocasia Cucullata Variegata 12

€ 125,00 € 87,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG7781
Omschrijving

Alocasia Cucullata Variegata 12

Deze Alocasia Cucullata Variegata heeft een uniek nummer. De plant op de foto is de plant die u koopt. Er is slechts 1 exemplaar beschikbaar. Alocasia Cucullata Variegata heeft  fraaie variegata bladeren. Een variegata plant kan ten alle tijden terug muteren naar een groene variant of tijdelijk alleen groene bladeren geven een variegata plant is nooit stabiel.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 20 cm

Hoogte: Tot 10- 30 cm.

Opmerkingen: Alocasia Cucullata Variegata is een zeer fraaie variegata Alocasia.  Deze Alocasia Cucullata Variegata wordt verstuurd als gewortelde plant zoals afgebeeld op de foto. 

Verzendtijden kunnen door de grote drukte en weersinvloeden afwijken. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack. Door de grote order drukte is het helaas niet mogelijk om planten toe te voegen aan bestaande bestellingen.

Verzorging Alocasia Cucullata Variegata :

De Alocasia gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Alocasia is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet in het zonlicht wordt geplaatst. Alocasia kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Alocasia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Alocasia Cucullata Variegata kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Alocasia Cucullata Variegata groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Alocasia is gevoelig voor teveel water. Als uw Alocasia bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Wij verpakken en verzenden onze planten zeer zorgvuldig, schade aan een blad of verkleuring valt niet onder de garantie.

Alocasia Cucullata Variegata is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger