Geen producten (0)
Geen producten (0)

Stephania suberosa 2

€ 89,95 € 62,97 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG7706
Omschrijving

Stephania suberosa 2

Iedere Stephania suberosa heeft een uniek nummer, de plant op de foto is ook de plant die wij verzenden.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 5 tot 10 cm

Hoogte: 50  tot aan 70 cm (klimplant) 

Opmerkingen: De Stephania suberosa is een zeer fraaie caudex plant. Een lust voor het oog.

Verzendtijden kunnen door de grote drukte en weersinvloeden afwijken. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack. Door de grote order drukte is het helaas niet mogelijk om planten toe te voegen aan bestaande bestellingen.

Verzorging Stephania suberosa :

De Stephania suberosa houdt van weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond  niet versteend en licht vochtig blijft. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortel / caudex rot optreden. 

De Stephania is niet veeleisend aan zijn standplaats, hij verdraagt de zon. Stephania kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. 

Stephania kan in de zomermaanden eens in de twee maand bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Stephania is gevoelig voor teveel water. Als uw Stephania bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant te nat staat. U kunt bruine bladeren gerust afknippen. De plant kan einde seizoen in rust gaan en zal het volgende voorjaar weer opnieuw uitlopen. Tijdens de rust periode geeft u bijna tot geen water.

Stephania suberosa is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.