Geen producten (0)
Geen producten (0)

Alocasia Amazonica variegata 9

€ 125,00 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG7359
Omschrijving

Alocasia Amazonica Variegata 9

Deze Alocasia Amazonica Variegata heeft een uniek nummer. De plant op de foto is de plant die u koopt. Er is slechts 1 exemplaar beschikbaar.

Alocasia Amazonica Variegata heeft  fraaie variegata bladeren. Een variegata plant kan ten alle tijden terug muteren naar een groene variant of tijdelijk alleen groene bladeren geven, een variegata plant is nooit stabiel.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 20 tot 40 cm

Hoogte: Tot 40- 80 cm.

Opmerkingen: Alocasia Amazonica Variegata is een zeer fraaie variegata Alocasia. 

Alocasia worden verzonden als gewortelde plant zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging  Alocasia Amazonica Variegata :

De Alocasia gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Alocasia is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet in het zonlicht wordt geplaatst. Alocasia kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Alocasia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Alocasia Amazonica Variegata kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Alocasia Amazonica Variegata groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Alocasia is gevoelig voor teveel water. Als uw Alocasia bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Alocasia Amazonica Variegata is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger bekend van radio en TV