Geen producten (0)
Geen producten (0)

Strelitzia Nicolai Variegata 1

€ 160,00 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG7249
Omschrijving

Strelitzia Nicolai Variegata 1

Deze Strelitzia Nicolai Variegata heeft een uniek nummer. De plant op de foto is de plant die u koopt. Er is slechts een exemplaar beschikbaar. Een variegata plant kan ten alle tijden terug muteren naar een groene variant of tijdelijk alleen groene bladeren geven een variegata plant is nooit stabiel.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 40 tot 60 cm

Hoogte: Tot 120- 150 cm.

Opmerkingen: Strelitzia Nicolai Variegata is een zeer fraaie Strelitzia. 

Musa worden als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Strelitzia Nicolai Variegata :

De Strelitzia Nicolai Variegata gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Strelitzia Nicolai is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet in het zonlicht wordt geplaatst. Strelitzia Nicolai Variegata kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Strelitzia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Strelitzia Nicolai Variegata  kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Strelitzia Nicolai Variegata groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Strelitzia is gevoelig voor teveel water. Als u Strelitzia Nicolai Variegata bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Strelitzia Nicolai Variegata   is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger