Geen producten (0)
Geen producten (0)

Calathea Picturata "Crimson"

€ 12,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG6854
Omschrijving

Calathea Picturata "Crimson"

Blad: Bladeren behalen een lengte van 15 tot 25 cm

Hoogte: 80  tot aan  100 cm 

Opmerkingen: Calathea Picturata "Crimson"  is een zeer fraaie Calathea. Ze heeft prachtige roze met groen bladeren met vlekken en strepen. Een lust voor het oog.

Calathea Picturata "Crimson" wordt  geleverd als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken. 

Verzorging Calathea Picturata "Crimson" :

De Calathea Picturata "Crimson" gebruikt veel water, het is belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Calathea Picturata "Crimson" niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Calathea kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. 

Calathea Picturata "Crimson" kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Calathea Picturata "Crimson" is gevoelig voor natte voeten ( een laagje water in de pot). Als uw Calathea bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij met zijn voeten in het water staat. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen 

Calathea Picturata "Crimson" is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.