Geen producten (0)
Geen producten (0)

Colocasia Mojito

€ 34,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG5859
Omschrijving

Colocasia Mojito 17 cm Pot

Wij raden u aan onderstaande tekst aandachtig te lezen voordat u tot aankoop overgaat.

Verzenden van de Colocasia Mojito gebeurt zeer zorgvuldig in natte aarde, het kan voorkomen dat bladeren schade ondervinden door de verandering of het transport en mogelijk direct na aankomst gaan afsterven, dit is normaal bij deze soort en komt regelmatig voor en valt niet onder de garantie. Als dit zich voordoet knipt u de bladeren af en laat de plant opnieuw uitlopen. In enkele weken zal de plant weer nieuwe bladeren vormen. Colocasia mag na aankomst niet direct worden verpot en is niet geschikt om in kleikorrels te plaatsen. Colocasia is het best geschikt op een plaats buiten met veel zon en vochtige aarde.

Colocasia groeit vanuit een knol, zodra de plant uitkomt kan het voorkomen dat zijn oude knol gaat verschrompelen en wegrotten. Bij het verpotten van een Colocasia kan het dus voorkomen dat er rottende resten van een knol gevonden worden, dit is een normaal verschijnsel en betekent niet dat de plant ziek is of dood gaat. Op deze manier splits de knol zich steeds verder uit en zullen er nieuwe knolletjes gaan vormen.

Blad: Bladdiameter tot 40 cm.

Hoogte: Tot 80 cm.

Opmerkingen: Colocasia Mojito is een zeer fraaie Colocasia, ze heeft prachtige groene bladeren met zwarte vlekken en strepen.

Colocasia worden als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.Colacasia Hilo Beauty is het beste geschikt voor buiten en houd van voldoende licht en water. Deze soort is niet geschikt onder een daglichtlamp of in een greenhousecabinet, de palnt zal in deze situatie binnen enkele weken doodgaan.

Verzorging Colocasia Mojito  :

In het voorjaar plaats u uw Colocasia Mojito op een warme en lichte plaats. Colocasia "Hilo Beauty" houdt van veel water ( de aarde mag niet uitdrogen). Als u uw plant ontvangen heeft raden we in het begin direct zonlicht te mijden en de plant eerst te laten afharden/ wennen. U kunt uw Colocasia in pot laten staan of plaatsen in de volle grond, een oeverplek bij een vijver is vaak ideaal.

Einde zomer kunt u de plant tot rust laten komen, u geeft geen bemesting meer. Uw Colocasia  zal richting herfst gaan afsterven. Zodra de plant tot rust is gekomen kunt u de rhizoom uit de aarde halen. U borstelt hem voorzichtig schoon en verwijderd dode plantresten. U bewaart het rizoom op een koele droge en donkere plaats.

Colocasia Mojito is speciaal geselecteerd door Matthijs Hazeleger voor Nelumbo garden IJzendoorn.