Geen producten (0)
Geen producten (0)

Calathea Orbifollia

€ 11,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG4209
Omschrijving

Calathea Orbifollia

Blad: Bladeren behalen een lengte van 15 tot 25 cm

Hoogte: 60 tot aan 80 cm 

Opmerkingen: Calathea Orbifollia is een zeer fraaie Calathea. Ze heeft prachtige grijs / groene bladeren met donker groene brede nerven. Een lust voor het oog.

Calathea Orbifollia wordt  geleverd als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken. 

Verzorging Calathea Orbifollia  :

De Calathea Orbifollia"gebruikt veel water, het is belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Calathea Orbifollia" niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Calathea kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. 

Calathea Orbifollia" kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Calathea Orbifollia is gevoelig voor natte voeten ( een laagje water in de pot) water. Als u Calathea  bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij met zijn voeten in het water staat. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen 

Calathea Orbifollia" is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.