Geen producten (0)
Geen producten (0)

Fittonia Grey Sensation

€ 8,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG3999
Omschrijving

Fittonia Grey Sensation

Blad: Bladeren behalen een lengte van 1 tot 3 cm

Hoogte: Tot 7 cm.

Opmerkingen:Fittonia Grey Sensation is een fraaie kamerplant of in de zomer op het terras. Fittonia Grey Sensation heeft fraaie groen gele bladeren met fel rode nerven. Fittonia komt van oorsprong voor in vochtige warme en bosrijke gebieden. Hij blijft klein van formaat maar is met zijn kleuren een ware blikvanger. Het is een makkelijke kamer plant die op een lichte standplaats dient te worden geplaatst. Houdt hiernaast de grond licht vochtig en je hebt lang plezier van deze prachtige Fittonia.

Verzorging:

De grond rondom de Fittonia Grey Sensation dient ten alle tijden vochtig te zijn. Let op dat er onderop de plantenbak geen laagje water staat, de zogenaamde natte voeten. Water dat zich buiten bereik van de wortels bevindt kan gaan rotten, deze rot kan vervolgens doortrekken in de plant en deze wortelrot bezorgen.

Plaats de Fittonia Grey Sensation op een licht plekje in de huiskamer of op het terras maar niet in de volle zon. Fittonia verdraagt geen temperaturen beneden de 10 graden.

Verpotten van een Fittonia kan je het beste doen direct na de aanschaf of in het voorjaar. In het voorjaar is de plant in zijn ontwikkeling en zullen eventuele beschadigingen aan de wortels sneller herstellen. Gebruik voor het verpotten een sierpot minimaal vijftien procent groter dan de originele plantenbak. Verpot de Fittonia met universele potgrond.

Bemesten van een Fittonia is noodzakelijk om zijn sierwaarde te behouden, gebruik hiervoor een groene kamerplanten voeding. Wij raden aan de dosering aan de achterzijde van de verpakking te halveren voor een optimaal effect.

Fittonia Grey Sensation is speciaal uitegekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger waterlelies, lotus en bijzondere planten, bekend van radio en TV.