Geen producten (0)
Geen producten (0)

Hydnophytum Papuanum

€ 11,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG3303
Omschrijving

Hydnophytum Papuanum

Blad: Bladeren behalen een lengte van 3 tot 7 cm

Hoogte: Tot 40  - 60 cm.

Opmerkingen: Hydnophytum papuanum is een zeer fraaie caudex plant. Hij dankt zijn naam mierenplant aan dat de gaten en holen in de caudex natuurlijk onstaan. Mieren gebruiken deze om nesten in te bouwen.

Hydnophytum papuanum wordt verstuurd als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Hydnophytum papuanum :

De Hydnophytum papuanum gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortel / caudex rot optreden. 

De Hydnophytum papuanum is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet in het zonlicht wordt geplaatst. Hydnophytum  kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Pilea kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Hydnophytum papuanum kan in de zomermaanden om de twee maanden bemest worden met een lichte bemesting ( een vierde dosis) In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Hydnophytum papuanum"  groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Hydnophytum papuanum is gevoelig voor teveel water. Als uw Hydnophytum bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Hydnophytum papuanum' is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs