Geen producten (0)
Geen producten (0)

Rhaphidophora Korthalsii

€ 19,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG955
Omschrijving

Rhaphidophora Korthalsii

Blad: Bladeren behalen een lengte van 5 tot 8 cm

Hoogte: Tot 100 - 120 cm Klimplants

Opmerkingen: Rhaphidophora Korthalsii is een zeer fraaie Rhaphidophora die bijna niet te verkrijgen is. Rhaphidophora Korthalsii heeft prachtig groene bladeren die kort op de blasteel staan. Rhaphidophora is een klimplantje wat tegen een stok bekleed met spagnum of boomschors kan aangroeien. 

Rhaphidophora Korthalsii" wordt verstuurd als plantje zoals afgebeeld op de foto. Planten kunnen onderling verschillen. Rhaphidophora Korthalsii is een klimplantje wat zeer weinig wortels in de aarde heeft. Het wordt sterk afgeraden het plantje uit haar pot te halen, deze plantjes zijn kortgeleden binnengekomen uit de import en hebben een rust periode van tenminste 3 maanden nodig.

Verzorging Rhaphidophora Korthalsii" :

Rhaphidophora komt voornamelijk voor in de regenwouden. Rhaphidophora zijn  klimplanten,  je ziet ze in de regenwouden dus overal klimmend langs bomen en rotsen.

De Rhaphidophora Korthalsii gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. U kunt haar dagelijks besproeien zodat de zeer korte worteltjes ook water op kunnen nemen. 

De Rhaphidophora Korthalsii is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Rhaphidophora kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Rhaphidophora kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Rhaphidophora Korthalsii kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Rhaphidophora is gevoelig voor teveel water. Als u Rhaphidophora  bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Rhaphidophora Korthalsii" is speciaal uitegekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger waterlelies, lotus en bijzondere planten.

Ook interessant

€ 9,95