Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Nelumbogarden Waterlelie Mestpatronen 100 gram

€ 9,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG260
Omschrijving

Nelumbogarden Waterlelie Mestpatronen 100 gram

Inhoud bevat 100 gram mestpatronen dit zijn ca. 25 tabletten. Voor een vijvermand van 35 x 35 cm. heeft u ongeveer 8 tabletten per keer nodig. De eerste dosis direct na het planten is de helft

Onze Nelumbogarden Waterlelie Mestpatronen 100 gram  is speciaal in samenwerking ontwikkeld. Onze meststof is uniek omdat deze ook al bij lage temperaturen werkzaam is. Zo is er in het prille voorjaar al afgifte van voedingstoffen aan uw waterlelie rizoom. Vele andere meststoffen geven pas voedingstoffen af als de watertemperatuur boven de19 gr. komt  Hierdoor komt uw waterlelie minder snel op gang.

Onze meststofpatronen hebben een N.9 P.13 K.8 samestelling en vele spoorelemeneten waar onder Cu (koper) wat resulteert in een mindere algengroei. Onze mestpatronen zijn 100% veilig voor al het leven in uw vijver. De waterlelie mestpatronen zijn ook uitermate geschikt voor Nelumbo / Lotus en andere water / oever planten

U kunt starten met het gebruik van Nelumbogarden Waterlelie Mestpatronen 100 gram vanaf half maart. U gebruikt 1 tablet per 3 liter Lelite waterlelieaarde. U stopt de tablet rond het rizoom in zijn geheel onder de aarde. Onze mestpatronen hebben een gereduceerde afgifte. U bemest uw waterlelie iedere 2 maanden met een nieuwe dosis. U stopt met bemesting na eind augustus, zo heeft uw waterlelie de tijd om tot rust te komen voor de winter.

Onze Nelumbogarden Waterlelie Mestpatronen zin ook zeer geschikt voor Lotus en Tropische waterlelies u mag dan een dosis hanteren van 1 tablet per 2 liter aarde iedere 2 maanden vanaf April tot eind augustus.

Voor het beste resultaat adviseren wij onze Nelumbogarden Waterlelie Mestpatronen 100 gram en Velda Lelite waterlelieaarde: 

Lelite waterlelie aarde heeft een speciaal voor waterlelies en samengestelde voedingsaarde. Het bevat blauwklei en gedroogde laagveenturf. Door de bijzondere en luchtige structuur van het mengsel laat Lelite waterlelie aarde voldoende zuurstof toe om verstikking van de wortels te voorkomen. Mede door de toegevoegde mineralen en sporenelementen ontstaat er een goed doorwortelde plantenkluit en een gezonde groei van de waterlelie.

Uw waterlelie planten: Hiervoor gebruikt u een vijvermand van ca 19 x 19 cm. kleine 30 x 30 cm. voor middel en 35 x 35 cm. voor groten soorten. U vult uw vijvermand met Lelite waterlelieaarde en drukt deze licht aan (plaats u waterlelie nooit in potgrond of scherpzand). Vervolgens maakt u een kuil of groef waar de rizoom van de plant in past. U plaats de rizoom bijna horizontaal in de groef zodat het groeipunt boven de Lelite aarde uitsteekt. U mag de rizoom vervolgens met wat Lelite aarde bedekken. Plaats geen zware stenen of dergelijke op het rizoom zodat deze beschadigd raakt. Wij raden aan uw vijvermand aan de binnenzijde eventueel bekleden met vijvermand bekleding, dit voorkomt dat de aarde wegspoelt.

Vijvermand bekleding geeft geen giftige stoffen af  aan het water. Het gebruik van andere materialen kan giftige stoffen vrijgeven. Gifstoffen kunnen resulteren in een te hoge fosfaat, nitraat waarde waardoor algengroei onstaat.