Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Lelite 20 liter waterlelie aarde.

€ 15,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG172
Bruto gewicht 11,00 Kg
Omschrijving

Lelite 20 liter waterlelie aarde

Lelite waterlelie aarde heeft een speciaal voor waterlelies samengestelde voedingsaarde. Het bevat blauwklei en gedroogde laagveenturf. Door de bijzondere en luchtige structuur van het mengsel laat Lelite waterlelie aarde voldoende zuurstof toe om verstikking van de wortels te voorkomen. Mede door de toegevoegde mineralen en sporenelementen ontstaat er een goed doorwortelde plantenkluit en een gezonde groei van de waterlelie.

Uw waterlelie planten: Hiervoor gebruikt u een vijvermand van ca 19 x 19 cm. kleine 30 x 30 cm. voor middel en 35 x 35 cm. voor groten soorten. U vult uw vijvermand met Lelite waterlelieaarde en drukt deze licht aan (plaats u waterlelie nooit in potgrond of scherpzand). Vervolgens maakt u een kuil of groef waar de rizoom van de plant in past. U plaats de rizoom bijna horizontaal in de groef zodat het groeipunt boven de Lelite aarde uitsteekt. U mag de rizoom vervolgens met wat Lelite aarde bedekken. Plaats geen zware stenen of dergelijke op het rizoom zodat deze beschadigd raakt. Wij raden aan uw vijvermand aan de binnenzijde eventueel bekleden met vijvermand bekleding, dit voorkomt dat de aarde wegspoelt.

Vijvermand bekleding geeft geen giftige stoffen af  aan het water. Het gebruik van andere materialen kan giftige stoffen vrijgeven. Gifstoffen kunnen resulteren in een te hoge fosfaat, nitraat waarde waardoor algengroei onstaat.