Geen producten (0)
Geen producten (0)

Darlingtonia Californica

€ 12,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10922
Omschrijving

Darlingtonia Californica, diameter pot 8,5 cm.

Geschikt voor binnen en buiten, kan vorst verdragen.

Hoogte: Tot 10 - 30 cm.

Opmerkingen: Darlingtonia Californica is een zeer fraaie Darlingtonia. Ze heeft prachtig gekleurde kelken. Haar kelken kleuren steeds dieper naarmate ze ouder worden. Darlingtonia is geschikt voor binnen en buiten en kan vorst verdragen. Indien buiten geplaatst sterven de kelken in de winter af. De Darlingtonia Californica is een vleesetende plant. De Darlingtonia  vangt voornamelijk vliegen en insecten. 

Darlingtonia Californica wordt verstuurd als opgepotte plant zoals afgebeeld op de foto, planten kunnen onderling van elkaar verschillen. Kleuren van kelken kunnen naarmate het seizoen verder vordert gaan veranderen. 

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Darlingtonia :

De Darlingtonia gebruikt veel water en moet in het groeiseizoen altijd in een laagje water van minimaal 1 cm staan. Deze soort staat in de zomer graag met zijn wortles in koud of stromend water, de wortels mogen niet verhit raken. In de natuur groeit hij veelal in het moeras . In de winter geef je wel minder water, maar de aarde mag nooit uitdrogen.

De Darlingtonia houdt van een zonige standplaats en is zowel voor binnen als buiten geschikt. Darlingtonia kan in de volle grond / vijver en oever vorst verdragen.Bij zeer strenge vorst raden we aan de plant wat af te dekken met stro of afgevallen blad.

Darlingtonia mag nooit bemest worden met meststoffen, de voeding haalt hij uit de vertering in zijn kelken doormiddel van gevangen insecten. Het is raadzaam uw Darlingtonia te gieten met regen water, Darlingtonia verdraagt geen kalk. De kelken van een Darlingtonia sterven regelmatig af als er weer nieuwe vormen. U knipt een afgestorven of lelijke kelk ca. 1 cm boven de aarde af.

Verpotten van een Darlingtonia doet u in het voorjaar. Gebruik bij het verpotten nooit potgrond. Een Darlingtonia groeit het beste in onbemeste turf. Voor het beste resultaat mag er eventueel perliet worden toegevoegd, zo blijft het mengsel na verloop van tijd luchtig.

Darlingtonia is speciaal uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor "De Grote Tuinverbouwing" Robs Tuindagboek, Matthijs Hazeleger en Rob Verlinden SBS 6