Geen producten (0)
Geen producten (0)

Dionaea Muscipula

€ 12,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10921
Omschrijving

Dionaea Muscipula, Venus Vliegenval, diameter pot 12 cm.

Geschikt voor binnen en buiten, kan vorst verdragen.

Hoogte: 5  tot 10 cm.

Opmerkingen: Dionaea Muscipula is een zeer fraaie Dionaea . Ze heeft prachtig rood gekleurde kelken. Haar kelken kleuren steeds dieper naarmate ze ouder worden. Dionaea is geschikt voor binnen en buiten en kan vorst verdragen. Indien buiten geplaatst sterven de kelken in de winter af. De Dionaea Muscipula is een vleesetende plant. De Dionaea vangt voornamelijk vliegen en insecten. 

Dionaea Muscipula wordt verstuurd als opgepotte plant zoals afgebeeld op de foto, planten kunnen onderling van elkaar verschillen. Kleuren van kelken kunnen naarmate het seizoen verder vordert gaan veranderen. 

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Dionaea  :

De Dionaea gebruikt veel water en moet in het groeiseizoen altijd in een laagje water van minimaal 1 cm staan. In de natuur groeit hij veelal in het moeras. In de winter geef je wel minder water, maar de aarde mag nooit uitdrogen.

De Dionaea houdt van een zonige standplaats en is zowel voor binnen als buiten geschikt. Dionaea kan in de volle grond / vijver en oever vorst verdragen.Bij zeer strenge vorst raden we aan de plant wat af te dekken met stro of afgevallen blad.

Dionaea  mag nooit bemest worden met meststoffen, de voeding haalt hij uit de vertering in zijn kelken doormiddel van gevangen insecten. Het is raadzaam uw Dionaea te gieten met regen water, Dionaea  verdraagt geen kalk. De kelken van een Dionaea  sterven regelmatig af als er weer nieuwe vormen. U knipt een afgestorven of lelijke kelk ca. 1 cm boven de aarde af.

Verpotten van een Dionaea doet u in het voorjaar. Gebruik bij het verpotten nooit potgrond. Een Dionaea  groeit het beste in onbemeste turf. Voor het beste resultaat mag er eventueel perliet worden toegevoegd, zo blijft het mengsel na verloop van tijd luchtig.

Dionaea is speciaal uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor "De Grote Tuinverbouwing" Robs Tuindagboek, Matthijs Hazeleger en Rob Verlinden SBS 6