Geen producten (0)
Geen producten (0)

Sarracenia "Tomas"

€ 12,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10916
Omschrijving

Sarracenia "Tomas", diameter pot 12 cm

Geschikt voor binnen en buiten kan vorst verdragen.

Hoogte: Tot 20 - 40 cm.

Opmerkingen: Sarracenia "Tomas" is een zeer fraaie Sarracenia. Ze heeft prachtig gekleurde kelken. Haar kelken kleuren steeds dieper naarmate ze ouder worden. Sarracenia is geschikt voor binnen en buiten en kan vorst verdragen. Indien buiten geplaatst sterven de kelken in de winter af. De Sarracenia is een vleesetende plant. De Sarracenia vangt voornamelijk vliegen en insecten. Deze vleesetende plant vangt insecten doormiddel van zijn kelken.

Sarracenia "Tomas" wordt verstuurd als opgepotte plant zoals afgebeeld op de foto, planten kunnen onderling van elkaar verschillen. Kleuren van kelken kunnen naarmate het seizoen verder vordert veranderen

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Sarracenia :

De Sarracenia gebruikt veel water en moet in het groeiseizoen altijd in een laagje water van minimaal 1 cm staan. In de natuur groeit hij veelal in het moeras. In de winter geef je wel minder water, maar de aarde mag nooit uitdrogen.

De Sarracenia houdt van een zonige standplaats en is zowel voor binnen als buiten geschikt. Sarracenia kan in de volle grond / vijver en oever vorst verdragen.Bij zeer strenge vorst raden we aan de plant wat af te dekken met stro of afgevallen blad.

Sarracenia mag nooit bemest worden met meststoffen, de voeding haalt hij uit de vertering in zijn kelken. Het is raadzaam uw Sarracenia te gieten met regen water, Sarracenia verdraagt geen kalk. De kelken van een Sarracenia sterven regelmatig af als er weer nieuwe vormen. U knipt een afgestorven of lelijke kelk ca. 1 cm boven de aarde af.

Verpotten van een Sarracenia doet u in het voorjaar. Gebruik bij het verpotten nooit potgrond. Een Sarracenia groeit het beste in onbemeste turf. Voor het beste resultaat mag er eventueel perliet worden toegevoegd, zo blijft het mengsel na verloop van tijd luchtig.

Sarracenia is speciaal uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor "De Grote Tuinverbouwing" Matthijs Hazeleger en Rob Verlinden SBS 6