Geen producten (0)
Geen producten (0)

Jasminum Arabicum, Jasminum Sambac Arabicum

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10148
Omschrijving

Jasminum Arabicum, Jasminum Sambac Arabicum,  Oriental Herbs Collection

Blad: Bladeren behalen een lengte van 5 tot 7 cm

Hoogte: Klimplant

Jasminum Arabicum, Jasminum Sambac Arabicum kan geen temperaturen onder de 10 graden verdragen

Opmerkingen:Jasminum sambac ook wel Indische jasmijn genoemd. Komt zeer waarschijnlijk van oorsprong uit India. Werd in de Middeleeuwen al naar Europa gebracht. De melati, zoals de plant ook genoemd wordt, is ook veel te vinden in Indonesië zoals Java waar hij zijn heerlijke geur verspreidt op menig terrasje.

De bloemen van de Jasminum sambac geuren vrij sterk en verspreiden een prettige geur. De bloemen zijn wit van kleur en ongeveer 1,5 cm groot. In ons klimaat bloeit de plant afwisselend in de zomermaanden. Na de bloei zal de plant direct weer nieuwe knoppen aanmaken en binnen een paar weken weer opnieuw gaan bloeien. Tevens is het een klimplant die een klein beetje klimondersteuning nodig heeft zoals een bamboestok.

De bloemen worden ook als aroma gebruik in de jasmijnthee en gebruikt men de olie voor parfums.
De boeddhisten en Hindoes gebruiken de bloemen voor offergave, deze vertegenwoordigen het symbool van reinheid.

De Jasminum sambac is een echte exoot en niet winterhard. Ze overwintert het beste bij een temperatuur boven de 10 gr. In de winterperiode de grond lichtvochtig tot droog houden.Vanaf de lente (april/mei) regelmatig water geven en eens in de maand bemesten. Indien de plant te groot wordt dan kan deze zonder problemen gesnoeid worden.

Jasminum Arabicum, Jasminum Sambac Arabicum  "Oriental Herbs Collection"is uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Nelumbogarden.

Ook interessant

€ 59,50