Geen producten (0)
Geen producten (0)

Solanum Betaceum, Tammarillo

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10147
Omschrijving

Solanum Betaceum, Tammarillo, Boomtomaat, Oriental Herbs Collection

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 20 cm

Hoogte: tot 200cm

Solanum Betaceum kan temperaturen van -2 graden verdragen. De plant zal in de winter afsterven en komt in het voorjaar weer terug

Opmerkingen: Cyphomandra betacea ook bekend onder de naam Solanum betaceum wordt Tamarillo of boomtomaat genoemd en is een sterk vertakte groenblijvende halfheester die snel groeit.
In de Indonesische keuken is de vrucht bekend onder de naam buah kundang voor in de terong belanda (soort chutney).

De boomtomaat heeft een korte stam, de bladstelen worden wel 15 cm lang en de bladeren zijn hartvormig en kunnen tot 20cm, groot worden. Snoei van de plant is geen probleem en ook nodig om hem in toom te houden. De onderstam verhout uit eindelijk als de plant ouder wordt. 
De bloemen van de boomtomaat zijn 1 cm breed en groeien in trossen aan de toppen gedurende het voorjaar tot einde zomer de bloemen hebben een zeer aangename geur. 

De boomtomaat is zelfbestuivend. De naam Tamarillo is in Nieuw Zeeland ontstaan. De vruchten zijn eivormig en kunnen wel 10 cm groot worden.De schil is glanzend oranje, vergelijkbaar met de tomaat. De vruchten zijn rijp indien ze oranje of rood zijn. Het vruchtvlees is oranje/rood van kleur en smaakt fris, licht zoet/zuur.

Solanum Betaceum, Tammarillo houdt van een Half schaduw plaats. Solanum Betaceum, Tammarillo verdraagt ​​ lichte vorst, tot -2 graden. Solanum Betaceum, Tammarillo verbruik veel water, de plant mag dan ook nooit uitdrogen.

Solanum Betaceum, Tammarillo "Oriental Herbs Collection" is uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Nelumbogarden.

Ook interessant

€ 59,50