Geen producten (0)
Geen producten (0)

Curcuma Longa, Geelwortel

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10143
Omschrijving

Curcuma Longa, Geelwortel,  Oriental Herbs Collection

Blad: Bladeren behalen een lengte van 30 tot 50 cm

Hoogte: 50 tot 80 cm.

Curcuma Longa, Geelwortel kan geen temperaturen onder de 5 graden verdragen

Opmerkingen: Curcuma Longa, Geelwortel is ook bekend onder de namen Kurkuma en ook wel koenjit of Indiase geelwortel. Deze geneeskrachtige plant behoort tot de familie van de Zingiberaceae of gember-achtigen. Deze fraaie Curcuma is geschikt om serre, lichte ruimte of om buiten te plaatsen. Deze plant wordt geleverd in een pot maar heeft van eind oktober tot eind mei nog geen loof. 

Curcuma Longa, Geelwortel is vooral bekend om zijn kurkumawortel, welke voor vele toepassingen gebruikt wordt in de keuken, zo wel vers als in poedervorm. Kurkuma wordt veel gebruikt in Azië als bestanddeel van curry, het wortelextract zorgt mede voor een gele verkleuring van de gerechten. Het is lekker om een stukje verse wortel met een roerbakgerecht mee te bakken.
Verder heeft onderzoek uitgewezen dat Kurkuma voor de behandeling van allerlei wondjes een gunstig effect en ontstekkingsremmende werking heeft.

De plant kan tot ruim 40 /60 cm hoog worden en heeft langwerpige groene bladen.
In de zomer krijgt de Curcuma Longa fraaie kenmerkende roze bloemen.
De Curcuma Longa staat graag in de volle zon tot half schaduw en de goed doorlatende grond mag licht vochtig zijn.Laat de Curcuma Longa nooit in een laag met water staan, dit kan wortelrot veroorzaken.

De plant groeit uit met wortelrhizomen, wij raden dan ook een ruime pot  aan. Het beste resultaat krijgt u door de plant in een pot te houden, op een koele plaats overwinteren is voldoende zodat de Curcuma Longa in winterrust komt. Het loof verdwijnt vanaf oktober/november en alleen de knol blijft over, deze loopt in het voorjaar rond eind mei weer uit als het weer warmer begint te worden. 

Curcuma Longa "Oriental Herbs Collection"is uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Nelumbogarden.

Ook interessant

€ 59,50