Geen producten (0)
Geen producten (0)

Citrus Australasica

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10141
Omschrijving

Citrus Australasica / Finger Lime / Kaviaar limoen 

Blad: Bladeren behalen een lengte van 2 tot 5 cm

Vrucht: Vruchten behalen een grote van 3 tot 7 cm.

Hoogte inclusief pot ca 70 cm.

De Citrus Australasica die wij verzenden draagt nog geen vruchten. De Citrus zal in het voorjaar nieuwe vruchten gaan vormen.

Opmerkingen: Citrus Australasica is een zeer fraaie citrus die afkomstig uit Australie. Ze draagt zeer fraaie langwerpige vruchten en bloeit met heerlijk wit geurende bloemen in het voorjaar.  Deze fraaie Citrus is geschikt om serre of buiten te plaatsen, deze soort verdraagt geen temperaturen onder de 5 gr.. 

Citrus Australasica heeft langwerpige groen / oranje tot aubergine kleurige vruchten en hebben een formaat van 3 tot 7 cm. Het vruchtvlees is zeer sappig en verfrissend, het heeft een frisse, licht zoetzure, aromatische limoensmaak. De bolletjes vruchtvlees ‘ploppen’ in de mond als je er op kauwt. Het vruchtvlees kan zo gegeten worden, maar er kan bijvoorbeeld ook vruchtensap of marmelade van gemaakt worden. 

De Citrus Australasica  staat het liefst op een plaats met volle zon. Ze hebben een uitgesproken voorkeur voor voedzame grond die voldoende kalk bevat, liefst klei- of zavelgrond. In de groeiperiode is voldoende vocht noodzakelijk. ’s Winters moet de grond vlot afwateren. Wanneer je de Citrus voldoende stikstof houdende meststof geeft en in het vroege voorjaar een organische mest ( bijvoorbeeld Plantgrow, gedroogde koemest) dan krijg je een prachtige snel groeiende Citrus.

De bakermat van alle citrussoorten ligt in Azië en archeologische aanwijzingen voor de teelt van citrusfruit zijn er al uit 2100 v. Chr. De knobbelige sukadecitroen is de onbekendste van de drie oercitrussen, maar is toch de eerste citrusvrucht die het Midden-Oosten en het Middenlandse Zeegebied bereikte. De Sinaasappel werd in de 16e eeuw door de Portugezen in Europa geïntroduceerd. De mandarijn kwam in 1805. De bomen groeien alleen in warme landen, zoals in Spanje, Marokko, Griekenland en Italie.In Nederland wordt Citrus ook wel geteeld als kuipplant.

Citrus Australasica - Oriental Herbs Collection  is uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Nelumbogarden.

Ook interessant

€ 59,50