Geen producten (0)
Geen producten (0)

Cymbopogon Citratus, Citroengras

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10140
Omschrijving

Cymbopogon Citratus, Citroengras, Sereh

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 15 cm

Hoogte: Tot wel 150 - 175 cm.

Cymbopogon Citratus kan geen temperaturen onder de 5 graden verdragen

Opmerkingen: Cymbopogon Citratus' is afkomstig uit Azië. De Cymbopogon Citratus is geschikt om serre, lichte ruimte of om buiten te plaatsen. Deze plant wordt geleverd in een pot maar heeft bij verzending geknipt loof zoals te zien is op de foto. 

Cymbopogon Citratus, Citroengras is voor de liefhebber van de Oosterse-, en Thaise keuken onmisbaar.
Dit geurige citroengras of lemongrass kan gebruikt worden, voor smaakaccent in thee en andere warme en koude dranken, kruidengeneesmiddelen en oosterse soepen en maaltijden. Van de stengels is vooral het onderste gedeelte zeer geschikt voor het meekoken en bakken in oosterse gerechten .Bovendien zijn de op riet lijkende bladeren mooi om naar te kijken en kunnen ook als een sierplant op het terras worden geplaatst.

De hoogte kan 180 cm bedragen, de bladeren zijn ongeveer 2 cm breed en 90 cm lang.Het blad is helder blauw/groen van kleur en ruikt naar citroen indien het blad wordt gekneusd. De Citroengras plant kan zeer goed in een ruime pot gehouden worden, als het blad wordt aanraakt geeft de plant een heerlijke citroengeur af. De Cymbopogon Citratus" staat graag in de volle zon tot half schaduw en de goed doorlatende grond mag licht vochtig zijn. Laat de Cymbopogon Citratus" nooit in een laag met water staan, dit kan wortelrot veroorzaken.

De plant groeit in een cluster, wij raden dan ook een ruime pot  aan. Het beste resultaat krijgt u door de plant in een pot te houden, op een koele plaats overwinteren is voldoende zodat deCymbopogon Citratus in winterrust komt. Het loof  kunt u gedeeltelijk afknippen. De Cymbopogon Citratus loopt in het voorjaar rond eind mei weer opnieuw uit. 

Cymbopogon Citratus, Citroengras "Oriental Herbs Collection"is uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Nelumbogarden.

Ook interessant

€ 59,50