Geen producten (0)
Geen producten (0)

Alpina Galanga

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10139
Omschrijving

Alpina Galanga, Laos , Thaise Gember, Oriental Herbs Collection

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 15 cm

Hoogte: Tot wel 150 - 175 cm.

Alpina Galanga kan geen temperaturen onder de 5 graden verdragen

Opmerkingen: Alpina Galanga is een zeer fraaie Gember die afkomstig is uit Azië. Deze fraaie Gember is geschikt om serre, lichte ruimte of om buiten te plaatsen. Deze plant wordt geleverd in een pot maar heeft van eind oktober tot eind mei nog geen loof. 

Alpina Galanga , Thaise Gemeber wordt veel gebruikt in de Thaise keuken en niet te verwarren met normale gember. Het wordt ook wel de galanga genoemd en is mildere dan normale gember. De smaak wordt beschreven als scherp, warm, zoet en kruidig. De witte vleeswortel met lichte bruine schil kan vers of gedroogd worden verwerkt. Drogen verandert het smaak van Thaise gember en krijgt het een lichte kaneelsmaak. Bovendien zijn de op riet lijkende bladeren mooi om naar te kijken en kunnen ook als een sierplant overtuigen.

De plant kan tot ruim 150/200 cm hoog worden en heeft langwerpige groene bladen.
In de zomer krijgt de Alpinia Galanga aan de uiteinden van de stengels clusters met bijzondere witte bloemen die aan de binnenzijde paars gestreept zijn. Deze bloemen lhebben iets weg van orchideeën .
De Alpinia galanga staat graag in de volle zon tot half schaduw en de goed doorlatende grond mag licht vochtig zijn.Laat de Alpina Galanga nooit in een laag met water staan, dit kan wortelrot veroorzaken.

De plant groeit uit met wortelrhizomen, wij raden dan ook een ruime pot  aan. Het beste resultaat krijgt u door de plant in een pot te houden, op een koele plaats overwinteren is voldoende zodat de Alpina Galanga in winterrust komt. Het loof verdwijnt vanaf oktober/november en alleen de knol blijft over, deze loopt in het voorjaar rond eind mei weer uit als het weer warmer begint te worden. 

Alpina Galanga "Oriental Herbs Collection"is uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Nelumbogarden.

Ook interessant

€ 59,50