Geen producten (0)
Geen producten (0)

Citrus Yuzu

€ 59,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG10109
Omschrijving

Citrus Yuzu / Junos op stam

Blad: Bladeren behalen een lengte van 10 tot 15 cm

Hoogte: Tot 150 - 175 cm.

Vorstbestendig tot -12 gr.

De Citrus Yuzu die wij verzenden draagt een enkele vrucht. Wij verpakken zeer zorgvuldig maar desondanks kunnen vruchten door rijpheid van de plant afvallen. De Citrus zal in het voorjaar weer nieuwe vruchten gaan vormen.

Opmerkingen: Citrus Yuzu' is een zeer fraaie citrus die afkomstig is uit Japan. Ze draagt zeer fraaie oranje/ gele vruchten en bloeit met heerlijk wit geurende bloemen in het voorjaar.  Deze fraaie Citrus is vorstbestendig  tot - 12 graden op een beschutte plaats uit de wind. Citrus Yuzu is geschikt om serre of buiten te plaatsen. 

Citrus Yuzu is een onregelmatige vrucht van 5 tot 7 cm, de smaak is zeer bijzonder. De Yuzu is zeer gewaardeerd en bekend tot in de keukens van sterren restaurants. Van Yuzu gebruik je vooral de schil en het sap. De aromatische schil geeft mooie smaakaccenten aan gerechten. Het sap is minder scherp en veel subtieler dan citroen. Een complexe mix van limoen, citroen en zoete boventonen van mandarijn.

De Citrus Yuzu' staat het liefst op een plaats met volle zon. Ze hebben een uitgesproken voorkeur voor voedzame grond die voldoende kalk bevat, liefst klei- of zavelgrond. In de groeiperiode is voldoende vocht noodzakelijk. ’s Winters moet de grond vlot afwateren. Wanneer je de Citrus Yuzu voldoende stikstof houdende meststof geeft en in het vroege voorjaar een organische mest ( bijvoorbeeld Plantgrow, gedroogde koemest) dan krijg je een prachtige snel groeiende Citrus.

De bakermat van alle citrussoorten ligt in Azië en archeologische aanwijzingen voor de teelt van citrusfruit zijn er al uit 2100 v. Chr. De knobbelige sukadecitroen is de onbekendste van de drie oercitrussen, maar is toch de eerste citrusvrucht die het Midden-Oosten en het Middenlandse Zeegebied bereikte. De Sinaasappel werd in de 16e eeuw door de Portugezen in Europa geïntroduceerd. De mandarijn kwam in 1805. De bomen groeien alleen in warme landen, zoals in Spanje, Marokko, Griekenland en Italie.In Nederland wordt Citrus ook wel geteeld als kuipplant.

Citrus Yuzu' is uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Nelumbogarden.

Ook interessant