Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

Euryale Ferox

€ 49,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG415
Omschrijving

Euryale Ferox

Bloeiwijze: Euryale Ferox bloeit met paarse bloemen, zij bloeit deels boven en deels onderwater. Haar bloemen hebben een zoete geur. 

Bloemdiameter: Haar bloemen behalen een diameter  tot 12 cm

Waterdiepte: 20 tot 40 cm.

Bladeren: Euryale Ferox heeft zeer grote zwaar generfde bladeren. haar bladeren zijn zeer spectaculair. Haar bladeren kunnen een diameter behalen tot wel 1 / 1.5 meter. Haar bladeren zijn aan de onderzijde paars van kleur

Opmerkingen: Euryale Ferox is een van de grootste waterlelie die er bestaat. Euryale Ferox houdt van een plaats in de volle zon. U kunt haar het beste in het begin in een grote kuip op het terras plaatsen, Zodra de eerste bladeren 30 cm. plus worden,  kunt u haar overplaatsen naar de vijver.

De Euryale Ferox kan vanaf nu besteld worden ( beperkt aantal beschikbaar). De planten worden geleverd einde mei juni 2019, afhankelijk van de tempraturen.

Onderstaand filmje is van de Euryale Ferox in haar kweekton:

Onderstaan filmpe laat Matthijs Hazeleger het verschil zien tussen Euryale Ferox en Victoria Cruzianan.

Verzorging tropische waterlelie plant Euryale Ferox:

Wij versturen uw tropische waterlelie Euryale Ferox in een kleine pot met aarde en verpakt in een vochthoudend materiaal. Na aankomst van uw plantplaatst u deze in het water. Let wel dat het water niet te koud is en minimaal 18 gr. Dit is nodig om de plant te laten aansterken.

Uw tropische waterlelie gaat de eerste weken aansterken, het blad wat er reeds aan de plant zit kan afsterven. De Euryale Ferox waterlelie is een snelle groeiers en er zal dan ook snel nieuw blad terug komen.

Na de eerste weken zullen er bladeren naar de oppervlakte van het water komen. Tropische waterlelies houden van een volle zon plaats. Het beste plaatst u haar in een grote kuip  op het terras. Indien gewenst kun het water eventueel extra verwarmen met een verwarmingselement dit mag gerust tot aan 24 graden. Des te warmer uw waterlelie staat des te harder zij zal gaan groeien en bloeien. Nadat we verder in de zomer komen kan de Euryale Ferox naar de vijver worden geplaats. U kunt haar het beste verpotten in een grote kuip met een diameter van minimaal 45 cm. U gebruik waterlelie aarde vermeng met extra klei. Zorg wel dat ze in een vijver wordt geplaatst die voldoende warm en zonnig.

Zodra uw Euryale Ferox waterlelie is gaan groeien zullen er ook steeds oude bladeren afsterven. Dit herkent u aan het blad dat gaat verkleuren van geel naar bruin. Bladeren die voldoende zijn verkleurd en uit elkaar gaan vallen mogen worden verwijderd met een schaar / waterlelietang u mag het blad absoluut niet eraf trekken, dit voorkomt dat de rizoom beschadigd raakt. Bloemen die zijn uitgebloeid zullen zich terug trekken onder water. U mag de uitgebloeide bloemen die onder water zijn gegaan ook afknippen wederom er niet aftrekken.

Nadat uw tropische waterlelie Euryale Ferox zichtbaar wortels heeft gevormd ( wortels beginnen uit de mand te groeien) mag u haar ook gaan bemesten, hiervoor gebruikt u waterleliemest patronen. Gebruik alleen waterleliemest omdat deze niet schadelijk zijn voor verder leven in het water. U kunt de mestpatronen met uw vinger rond de rizoom in de grond drukken circa 4 tot 5 cm diep in de aarde. Zorg ervoor dat meststof onder een laagje aarde wordt bedekt, dit voorkomt dat het zal gaan drijven. Bemesting van uw tropische waterlelie resulteert in een betere bloei en groei. U bemest uw tropische waterlelie voor het eerst zodra de eerste bladeren zijn gaan groeien. 

Als u vragen heeft na deze omschrijving staan wij u graag te woord. U kunt ons bereiken telefonisch (+31-(0)344-643082) of via het contact formulier. Uiteraard bent u ook welkom om onze winkel / kwekerij in IJzendoorn te bezoeken. Wij geven u graag een advies op maat.

Euryale Ferox is speciaal door Matthis Hazeleger geselecteerd voor Nelumbo Garden Waterlelies.

Ook interessant