Geen producten (0)
Geen producten (0)

Nymphaea "Queen of Siam"

€ 25,00 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG014
Omschrijving

Nymphaea "Queen of Siam"

Bloeiwijze: Nymphaea "Queen of Siam" bloeit met paarse bloemen, haar bloemen hebbe intens geel hart.

Bloemdiameter: Haar bloemen behalen een diameter van 7 tot 10 cm.

Waterdiepte: 20 tot 40 cm

Bladeren: Nymphaea "Queen of Siam" heeft ovale donker groen bladeren  met rode vlekken. Haar bladeren behalen een diamterer van 15 tot 20 cm.  

Opmerkingen: Nymphaea "Queen of Siam" heeft een zeer fraaie paarse kleur, haar bloemn zijn heerlijk geurend. Nymphaea "Oueen of Siam" houdt van een plaats in de volle zon in een kuip op het terras.

Tropische waterlelies worden uitgeleverd vanaf mei tot september.

Verzorging tropische waterlelie plant/ rizoom Nymphaea "Queen of Siam" :

Wij versturen uw tropische waterlelie Nymphaea "Queen of Siam" zonder aarde en verpakt in een vochthoudend materiaal. Na aankomst van uw plant of rizoom plaatst u deze de eerste dag in een schaal met water. Let wel dat het water niet te koud is en minimaal 18 gr. Dit is nodig om de plant/rizoom te laten aansterken.

De volgende dag kunt u uw tropische waterlelie  planten. Hiervoor gebruikt u een vijvermand van  19 x 19 cm. U vult uw vijvermand met waterlelieaarde en drukt deze licht aan (plaats u waterlelie nooit in potgrond of scherpzand). Vervolgens maakt u een kuil of groef waar de rizoom van de plant in past. U plaats de rizoom  in de groef zodat het groeipunt boven de aarde uitsteekt. U mag de rizoom vervolgens met wat aarde bedekken. Plaats geen zware stenen of dergelijke op het rizoom zodat deze beschadigd raakt. U kunt uw vijvermand aan de binnenzijde eventueel bekleden met jute, dit voorkomt dat de aarde wegspoelt.

Uw tropische waterlelie gaat de eerste weken aansterken, het blad wat er reeds aan de plant zit kan afsterven. Tropische waterlelies zijn snelle groeiers en er zal dan ook snel nieuw blad terug komen.

Na de eerste weken zullen er bladeren naar de oppervlakte van het water komen. Tropische waterlelies houden van een volle zon plaats.  Het beste plaatst u haar in een kuip of schaal op het terras. Indien gewenst kun het water eventueel extra verwarmen met een verwarmingselement dit mag gerust tot aan 24 graden. Des te warmer uw waterlelie staat des te harder zij zal gaan groeien en bloeien.

Zodra uw tropische waterlelie Nymphaea "Oueen of Siam" is gaan groeien zullen er ook steeds oude bladeren afsterven. Dit herkent u aan het blad dat gaat verkleuren van geel naar bruin. Bladeren die voldoende zijn verkleurd en uit elkaar gaan vallen mogen worden verwijderd met een schaar / waterlelietang u mag het blad absoluut niet eraf trekken, dit voorkomt dat de  rizoom beschadigd raakt. Bloemen die zijn uitgebloeid zullen zich terug trekken onder water. U mag de uitgebloeide bloemen die onder water zijn gegaan ook afknippen wederom er niet aftrekken.

Nadat uw tropische waterlelie Nymphaea "Oueen of Siam" zichtbaar wortels heeft gevormd ( wortels beginnen uit de mand te groeien)  mag u haar ook gaan bemesten, hiervoor gebruikt u waterleliemest patronen. Gebruik alleen waterleliemest omdat deze niet schadelijk zijn voor verder leven in het water. U kunt de mestpatronen met uw vinger rond de rizoom in de grond drukken circa 4 tot 5 cm diep in de aarde. Zorg ervoor dat meststof onder een laagje aarde wordt bedekt, dit voorkomt dat het zal gaan drijven. Bemesting van uw tropische waterlelie resulteert in een betere bloei en groei. U bemest uw tropische waterlelie voor het eerst zodra de eerste bladeren zijn gaan groeien. U stopt met het bemesten omstreeks half augustus, zo heeft uw tropische waterlelie tijd om af te harden voor de winter rust. De hoeveelheid mest per keer is afhankelijk van het formaat van haar vijvermand. U vindt het juiste aantal op de productomschrijving van de meststof.

Einde zomer zult u zien dat uw tropische waterlelie Nymphaea "Oueen of Siam" in rust begint te gaan. Zij gaat minder snel groeien en er zullen steeds minder bladeren en bloemen boven water komen. Verder in het seizoen gaat uw tropische waterlelie geheel in rust. U ziet dan dat al het blad gaat afsterven. Half tot eind september zult u zien dat uw tropische waterlelie bijna geheel tot rust is gekomen. Zodra de temperatuur beneden de  12 graden komt moet u uw tropische waterlelie naar binnen halen. Zodra al het blad is afgestorven haalt u het rizoom uit de aarde. U verwijderd eventuele rotte plantdelen zodat er een schone rizoom overblijft. Het rizoom bergt u op in een vochthoudend materiaal zoals perlite ( steriel), gebruik geen materialen die schimmel kunnen veroorzaken. U bewaart de rizoom op een warme plaats tussen de 12 en 15 graden.

Tropische waterlelies worden geleverd tussen mei en eind augustus.

Als u vragen heeft na deze omschrijving staan wij u graag te woord. U kunt ons bereiken telefonisch (+31-(0)344-643082) of via het contact formulier. Uiteraard bent u ook welkom om onze winkel / kwekerij in IJzendoorn te bezoeken. Wij geven u graag een advies op maat.

Ook interessant

€ 110,00