Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

Nelumbo "Chawan Basu"

€ 29,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG093
Omschrijving

Nelumbo "Chawan Basu"

Bloeiwijze: Nelumbo "Chawan Basu" bloeit met zacht roze half gevulde bloemen, ze heeft prachtige donker roze randen.

Bloemdiameter: Haar bloemen behalen een diameter tot 20 cm.

Blad: Bladdiameter tot 40 cm

Hoogte: Tot 90 cm.

Opmerkingen: Nelumbo "Chawan Basu" is een fraaie middel groet Lotus soort die fraaie cup vormige bloemen heeft .

Deze Lotus wordt verkocht als rhyzoom en is vanaf nu te bestellen .Rhyzomen worden uitgeleverd eind maart, april.

Verzorging Lotus plant / rizoom Nelumbo "Chawan Basu" :

Wij versturen uw Lotus Nelumbo "Chawan Basu" als plant die haar eerste groeipunten heeft of als rizoom zonder aarde en verpakt in vochthoudend materiaal. Na aankomst van uw Lotus plant of rizoom plaatst u deze in
het water. Als rizoom plaats u haar de eerste tijd in een schaal met water tot dat de eerste kleine blaadjes zijn verschenen. Het beste doet u dit binnenshuis of in een broeikas zodat de temperatuur hoog blijft.

Na enkele weken kunt u uw Lotus Nelumbo "Chawan Basu" rizoom planten. Hiervoor gebruikt u een ronde!! vijvermand bekleed met jute of ton van minimaal 40 cm. voor middel grote soorten. U vult uw vijvermand of ton met ongeveer 20 cm klei of een waterplanten aarde waar veel klei in zit. U drukt de aarde licht aan (plaats uw Lotus nooit in potgrond of scherpzand). Vervolgens maakt u een kuil of groef waar de rizoom van de Lotus in past. U plaats de rizoom horizontaal in de groef zodat het groeipunt boven de aarde uitsteekt. U mag de rizoom beslist niet met aarde bedekken. U kunt van ijzerdraad een lus maken en het rizoom licht vastzetten. Plaats geen zware stenen of dergelijke op het rizoom zodat deze beschadigd raakt. U vult het geheel nu met water aan tot het gelijke deel aan aarde.

U plaats de Lotus Nelumbo "Chawan Basu" zodra de plant bladeren heeft gevormd in de volle zon. Zorg er nu voor dat de verhouding nu 1 derde aarde 2 derde water is. U zult zien dat uw plant snel gaat groeien en haar zo bijzondere bladeren ten toon stelt.

Zodra uw Lotus Nelumbo "Chawan Basu" is gaan groeien zullen er ook steeds oude bladeren afsterven. Dit herkent u aan het blad dat gaat verkleuren van geel naar bruin. Bladeren die voldoende zijn verkleurd mogen worden verwijderd meteen schaar u mag het blad absoluut niet eraf trekken, dit voorkomt dat de rizoom beschadigd raakt. U knipt een Lotusblad altijd af boven het water, nooit onder water!! Een Lotussteel is hol van binnen en zou dan vol met water kunnen lopen, dit resulteert dat de rizoom gaat rotten. Bloemen die zijn uitgebloeid mogen worden verwijderd op de zelfde manier als haar blad.

Nadat de Lotus Nelumbo "Chawan Basu" is gaan groeien mag u haar ook voorzichtig gaan bemesten. Hiervoor gebruikt u waterleliemest patronen of Osmocote een Lotus die niet of te weinig is bemest herkent u aan dat het blad licht geel van kleur wordt. U kunt de mestpatronen met uw vinger rondom de rizoom in de aarde drukken, circa 4 tot 5 cm diep. Zorg ervoor dat meststof onder een laagje aarde wordt bedekt, dit voorkomt dat het zal gaan drijven. Bemesting van uw Lotus resulteert in een betere bloei en groei. U stopt met het bemesten omstreeks half augustus, zo heeft uw Lotus de tijd om af te harden voor de komende winter. De hoeveelheid mest per keer is afhankelijk van het formaat van de vijvermand of ton. U vind het juiste aantal mestpatronen op de productomschrijving van de meststof.

Einde zomer zult u zien dat uw Lotus Nelumbo "Chawan Basu" in rust begint te gaan. Zij gaat minder snel groeien en er zullen steeds minder bladeren en bloemen boven water komen. Verder in het seizoen gaat uw Lotus geheel in rust. U ziet dat al het blad gaat afsterven, u mag wederom het afgestorven blad of bloemen boven water afknippen. Gedurende de winter periode haalt u uwLotus met pot in zijn geheel uit het water (Let wel de potkluit mag nooit uitdrogen). U kunt haar buiten laten staan tot 0 graden. Indien het gaat vriezen kunt u haar in een schuur of berging plaatsen. Let wel dat de temperatuur niet boven de 7 graden komt, dit zou haar stimuleren om al te vroeg te gaan groeien.

De Lotus Nelumbo "Chawan Basu" die u bij ons koopt / kocht is een soort geschikt voor ons Europese klimaat. Lotus rizomen worden verstuurd vanaf begin maart tot aan begin april. Lotus planten worden verstuurd tussen april en juni

Als u vragen heeft na deze omschrijving staan wij u graag te woord. U kunt ons bereiken telefonisch (+31 (0)344-643082) of via het contact formulier. Uiteraard bent u ook welkom in onze kwekerij / winkel in IJzendoorn. Wij helpen u graag met een persoonlijk advies op maat.