Geen producten (0)
Geen producten (0)

Lotus " Xiao San Se Lian" In Pot

€ 39,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG251
Omschrijving

Lotus " Xiao San Se Lian"

Bloeiwijze: Nelumbo " Xiao San Se Lian" bloeit met wit / creme enkele bloemen, haar bloemen hebben prachtige roze tips.

Bloemdiameter: Haar bloemen behalen een diameter tot aan 15 cm.

Blad: Bladdiameter tot 40 cm

Hoogte: tot 90 cm.

Opmerkingen:Lotus " Xiao San Se Lian" is een bijzondere middel grote Lotus die fraaie cup vormige bloemen heeft . Nelumbo " Xiao San Se Lian" houdt van een plaats n de volle zon.

Deze Lotus wordt verkocht als 2 jarige plant in 3 liter pot en is vanaf nu te bestellen .Planten worden na begin van uitlopers uitgeleverd. Levering is eind maart, april 

Verzorging Lotus " Xiao San Se Lian" :

Wij versturen uw Lotus " Xiao San Se Lian" als plant die haar eerste groeipunten heeft of als rizoom zonder aarde en verpakt in vochthoudend materiaal. Na aankomst van uw Lotus plant of rizoom plaatst u deze in
het water. Als rizoom plaats u haar de eerste tijd in een schaal met water tot dat de eerste kleine blaadjes zijn verschenen. Het beste doet u dit binnenshuis of in een broeikas zodat de
temperatuur hoog blijft.

Na enkele weken kunt u uw Lotus " Xiao San Se Lian" rizoom planten. Hiervoor gebruikt u een ronde!! vijvermand bekleed met jute of ton van minimaal 40 cm. voor middel grote soorten. U vult uw vijvermand of ton met ongeveer 20 cm klei of een waterplanten aarde waar veel klei in zit. U drukt de aarde licht aan (plaats uw Lotus nooit in potgrond of scherpzand). Vervolgens maakt u een kuil of groef waar de rizoom van de Lotus in past. U plaats de rizoom horizontaal in de groef zodat het groeipunt boven de aarde uitsteekt. U mag de rizoom beslist niet met aarde bedekken. U kunt van ijzerdraad een lus maken en het rizoom licht vastzetten. Plaats geen zware stenen of dergelijke op het rizoom zodat deze beschadigd raakt. U vult het geheel nu met water aan tot het gelijke deel aan aarde.

U plaats de Lotus " Xiao San Se Lian" zodra de plant bladeren heeft gevormd in de volle zon. Zorg er nu voor dat de verhouding nu 1 derde aarde 2 derde water is. U zult zien dat uw plant snel gaat groeien en haar zo bijzondere bladeren ten toon stelt.

Zodra uw Lotus " Xiao San Se Lian" is gaan groeien zullen er ook steeds oude bladeren afsterven. Dit herkent u aan het blad dat gaat verkleuren van geel naar bruin. Bladeren die voldoende zijn verkleurd mogen worden verwijderd met een schaar u mag het blad absoluut niet eraf trekken, dit voorkomt dat de rizoom beschadigd raakt. U knipt een Lotusblad altijd af boven het water, nooit onder water!! Een Lotussteel is hol van binnen en zou dan vol met water kunnen lopen, dit resulteert dat de rizoom gaat rotten. Bloemen die zijn uitgebloeid mogen worden verwijderd op de zelfde manier als haar blad.

Nadat de Lotus " Xiao San Se Lian" is gaan groeien mag u haar ook voorzichtig gaan bemesten. Hiervoor gebruikt u waterleliemest patronen of Osmocote een Lotus die niet of te weinig is bemest herkent u aan dat het blad licht geel van kleur wordt. U kunt de mestpatronen met uw vinger rondom de rizoom in de aarde drukken, circa 4 tot 5 cm diep. Zorg ervoor dat meststof onder een laagje aarde wordt bedekt, dit voorkomt dat het zal gaan drijven. Bemesting van uw Lotus resulteert in een betere bloei en groei. U stopt met het bemesten omstreeks half augustus, zo heeft uw Lotus de tijd om af te harden voor de komende winter. De hoeveelheid mest per keer is afhankelijk van het formaat van de vijvermand of ton. U vind het juiste aantal mestpatronen op de productomschrijving van de meststof.

Einde zomer zult u zien dat uw Lotus Nelumbo " Xiao San Se Lian" in rust begint te gaan. Zij gaat minder snel groeien en er zullen steeds minder bladeren en bloemen boven water komen. Verder in het seizoen gaat uw Lotus geheel in rust. U ziet dat al het blad gaat afsterven, u mag wederom het afgestorven blad of bloemen boven water afknippen. Gedurende de winter periode haalt u uw Lotus met pot in zijn geheel uit het water (Let wel de potkluit mag nooit uitdrogen). U kunt haar buiten laten staan tot 0 graden. Indien het gaat vriezen kunt u haar in een schuur of berging plaatsen. Let wel dat de temperatuur niet boven de 7 graden komt, dit zou haar stimuleren om al te vroeg te gaan groeien.

De Lotus Nelumbo " Xiao San Se Lian" die u bij ons koopt / kocht is een soort geschikt voor ons Europese klimaat. Lotus rizomen worden verstuurd vanaf begin maart tot aan begin april. Lotus planten worden verstuurd tussen april en juni

Als u vragen heeft na deze omschrijving staan wij u graag te woord. U kunt ons bereiken telefonisch (+31 (0)344-643082) of via het contact formulier. Uiteraard bent u ook welkom in onze kwekerij / winkel in IJzendoorn. Wij helpen u graag met een persoonlijk advies op maat.