Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

Dahlia Inca 2 knollen per verpakking

€ 7,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG14608
Omschrijving

Dahlia Inca  2 knollen per verpakking.

Dahlia Inca  knollen kunnen nu al besteld worden. Wij leveren de dahlia knollen uit eind februari/ begin maart.

Inhoud 2 knollen per verpakking

Hoogte: Tot 50 cm.

Plantdiepte: 3 tot 5 cm boven de knol.

Bloemen: Dahlia Inca is een bijzonder Anemoon / enkelbloemige dahlia. Haar bloemen worden ongeveer 6 tot 8 cm. in diameter

Planttijd Maart, April, Mei. Plant de Dahlia’s in het voorjaar wanneer het helemaal vorstvrij is. U kunt ze eerder in een bloempot planten en in een vorstvrije ruimte voortrekken. Na het voortrekken kan de Dahlia omgeplant worden in de tuin. Dahlia's zijn ook zeer geschikt om in een pot te laten staan.

Bloeitijd Juni/Juli tot aan november (tot aan de vorst)

Dahlia's staan het liefst op een plaats in de zon. Ze hebben een  voorkeur voor voedzame grond die goed vochtdoorlatend is. In de groeiperiode is voldoende vocht noodzakelijk. Dahlia's zijn snelle groeiers en kunnen ook goed gebruikt worden als snijbloem, het plukken van bloemen bevorderd de aangroei van nieuwe bloemen en uw dahlia zal dan ook nog voller gaan worden.

Welke variant van onze Dahlia's je ook kiest, bij de eerste zonnestralen in het voorjaar schieten de scheuten uit de grond. Langzaam ontvouwen ze hun bloemenpracht, waarna je de hele zomer en najaar er van kunt genieten. 

De geschiedenis van de dahlia begint in Mexico, waar de bloem oorspronkelijk vandaan komt. De dahlia werd voor het eerst ontdekt in de 16e eeuw door de Spaanse ontdekkingsreizigers die Mexico verkenden. Ze waren meteen onder de indruk van de prachtige bloemen en namen zaden mee terug naar Europa.
 
In Europa werd de dahlia aanvankelijk vooral gekweekt als een exotische plant voor botanische tuinen. Pas in de 19e eeuw begonnen kwekers in Europa de dahlia actief te kruisen en te veredelen, waardoor er een grote verscheidenheid aan kleuren, vormen en maten ontstond.
 
De dahlia werd al snel populair onder tuinliefhebbers en bloemisten vanwege zijn opvallende bloemen en lange bloeiperiode. In de 19e eeuw werden er talloze nieuwe dahlia-variëteiten ontwikkeld, waaronder de bekende cactusdahlia's, pompondahlia's en decoratieve dahlia's.
 
Tijdens de 20e eeuw werd de dahlia steeds meer gebruikt als snijbloem in boeketten en bloemstukken. Vooral in de Verenigde Staten groeide de populariteit van de dahlia enorm, mede dankzij de inspanningen van de American Dahlia Society, opgericht in 1915.
 
Tegenwoordig zijn er duizenden verschillende dahlia-variëteiten, variërend in grootte, vorm, kleur en bloeitijd. De dahlia wordt wereldwijd gekweekt en is een geliefde bloem in tuinen, bloemperken en als snijbloem. Er worden jaarlijks dahliafestivals en -tentoonstellingen gehouden om de schoonheid en diversiteit van deze bloem te vieren.
 
Dahlia Inca is uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Nelumbogarden.