Geen producten (0)
Geen producten (0)

Christmas Deals Schismatoglottis sp. longispatha 'Sarawak'

€ 14,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG7168
Omschrijving

Schismatoglottis sp. longispatha 'Sarawak'

Na aankomst van uw Schismatoglottis sp. longispatha 'Sarawak' raden wij het aan de plant niet te verpotten, de plant heeft een rust periode nodig van tenminste twee maanden. Verpotten direct na aankomst kan voor de plant dodelijk zijn.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 30 tot 50 cm

Hoogte: Tot 40 - 60 cm.

Opmerkingen: Schismatoglottis sp. longispatha 'Sarawak' is een zeer fraaie Schismatoglottis. Ze heeft prachtig groene bladeren met een licht grijze/ zilveren vlekken. Schismatoglottis sp. longispatha 'Sarawak' worden verstuurd als gewortelde plant zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar. Een goede verzorging met de juiste luchtvochtigheid van 60-80% is vereist. Deze plant is alleen geschikt voor de ervaren planten liefhebber. Planten kunnen onderling van elkaar verschillen.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Schismatoglottis sp. longispatha 'Sarawak' :

Schismatoglottis sp. longispatha 'Sarawak' komt voornamelijk voor in de regenwouden van Azië. 

De Schismatoglottis sp. longispatha 'Sarawak' gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Schismatoglottis sp. longispatha 'Sarawak' is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. De Schismatoglottis kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Schismatoglottis kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Schismatoglottis Motleyana kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Schismatoglottis sp. longispatha 'Sarawak' groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Schismatoglottis sp. longispatha 'Sarawak' is gevoelig voor teveel water. Als uw Schismatoglottis bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen bij de afsplitsing op de stam, de plant zal uiteindelijk weer nieuwe bladeren laten groeien.

Schismatoglottis sp. longispatha 'Sarawak' is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.