Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

Bletilla Striata Roze, Tuinorchidee Winterhard

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG14674
Omschrijving

Bletilla Striata Roze, Tuinorchidee Winterhard

Opmerkingen: Bletilla Striata Roze is een zeer mooie Tuinorchidee die met fraaie bloemen bloeit. Deze tuin Orchidee is vorstbestendig en kan in een pot of volle grond worden geplaatst. Bij zeer strenge vorst raden wij aan de plant enige bescherming te bieden door bijvoorbeeld de aarde wat af te dekken of de pot in een koele ruimte te plaatsen van maximaal 7 graden.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 20 tot 30 cm

Hoogte: Tot 30 - 50 cm.

Bloemen: Bletilla Striata heeft roze bloemen, de bloeiperiode is afhankelijk van het weer juni /juli.

De Bletilla Striata staat het liefst op een plaats met enkele uren zon per dag. Ze hebben een uitgesproken voorkeur voor voedzame grond die goed vochtdoorlatend is. In de groeiperiode is voldoende vocht noodzakelijk. ’s Winters moet de grond vlot afwateren. 

De Bletilla striata orchidee, ook wel bekend als de Chinese ground orchid, heeft een interessante geschiedenis. Deze orchidee behoort tot het geslacht Bletilla en is inheems in China, Japan, Korea en andere delen van Azië.

De geschiedenis van de Bletilla striata orchidee gaat terug tot duizenden jaren geleden. In China werd deze orchidee al in de oudheid gewaardeerd vanwege zijn schoonheid en medicinale eigenschappen. De wortels van de Bletilla striata werden gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde om verschillende aandoeningen te behandelen, zoals bloedingen, ontstekingen en huidproblemen.

In de 19e eeuw begonnen westerse botanici de Bletilla striata orchidee te ontdekken en te beschrijven. Ze waren onder de indruk van de prachtige bloemen en de winterhardheid van deze orchidee. De Bletilla striata werd al snel populair in Europa en Amerika en werd gekweekt als decoratieve plant in tuinen en serres.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Bletilla striata orchidee in China bijna uitgeroeid vanwege de vernietiging van zijn natuurlijke habitat. Gelukkig zijn er inspanningen geleverd om deze orchidee te behouden en te beschermen.

Tegenwoordig wordt de Bletilla striata gekweekt in botanische tuinen en orchideeënkwekerijen om ervoor te zorgen dat de soort blijft voortbestaan. De Bletilla striata orchidee is geliefd om zijn opvallende bloemen, die variëren in kleur van wit tot paars. Ze bloeien in de lente en zomer en kunnen een prachtige toevoeging zijn aan elke tuin.

Deze orchideeën zijn relatief gemakkelijk te kweken en kunnen gedijen in verschillende klimaten. De geschiedenis van de Bletilla striata orchidee is dus een verhaal van waardering, ontdekking en behoud. Deze prachtige orchidee blijft mensen fascineren met zijn schoonheid en heeft een belangrijke plaats in zowel de traditionele geneeskunde als de wereld van de tuinbouw.

Bletilla Striata Roze is uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Nelumbogarden.