Geen producten (0)
Geen producten (0)

Hedychium Gardnerianum XXL Rizoom

€ 13,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG14699
Omschrijving

Hedychium Gardnerianum XXL Rizoom

Hoogte: Tot 200 cm.

Plantdiepte: 3 tot 5 cm boven de knol, knollen worden horizontaal geplant.

Bloemen: Hedychium Gardnerianum valt onder de categorie Gembers. Deze fraaie soort heeft gele bloemen met rood oranje meeldraden. De bloemen worden ongeveer 5 cm groot en groeien in trossen. 

Planttijd Maart, April, Mei. Plant de Hedychium Gardnerianum in het voorjaar wanneer het helemaal vorstvrij is. U kunt ze eerder in een bloempot planten en in een vorstvrije ruimte voortrekken. Na het voortrekken kan de Hedychium omgeplant worden in de tuin. Hedychium zijn ook zeer geschikt om in een pot te laten staan. Hedychium Gardnerianum kan als volgroeiende en gewortelde plant lichte vorst verdragen tot ca. -3 gr.

Bloeitijd Juni/Juli / Augustus

Hedychium staan het liefst op een plaats in de zon. Ze hebben een  voorkeur voor voedzame grond die goed vochtdoorlatend is. In de groeiperiode is voldoende vocht noodzakelijk. Hedychium Gardnerianum zijn snelle groeiers en kunnen ook goed gebruikt worden als snijbloem.

Hedychium gardnerianum, ook wel bekend als de gemberlelie, is een plantensoort uit de familie Zingiberaceae. Het is inheems in de Himalaya-regio van India, Nepal en Bhutan.

De geschiedenis van Hedychium gaat terug tot de 19e eeuw, toen het voor het eerst werd ontdekt door de Schotse botanicus George Gardner tijdens zijn expedities in India. Gardner verzamelde verschillende plantensoorten tijdens zijn reizen en bracht ze terug naar Europa, waar ze werden geïntroduceerd in botanische tuinen en kwekerijen.

Hedychium werd al snel populair vanwege zijn opvallende gele bloemen en zijn aangename geur. Het werd een geliefde plant in tuinen over de hele wereld vanwege zijn exotische uitstraling en gemakkelijke verzorging.

In de loop der jaren is Hedychium ook verwilderd in sommige gebieden. Het blijft het een populaire plant in tuinen en wordt het vaak gebruikt als snijbloem vanwege de lange bloeiperiode en de aantrekkelijke bloemen. De geschiedenis van Hedychium gardnerianum illustreert de fascinatie van mensen voor exotische planten en de impact die deze planten kunnen hebben op nieuwe omgevingen.

Hedychium Gardnerianum is uitgekozen door Matthijs Hazeleger voor Nelumbogarden.