Geen producten (0)
Geen producten (0)

Xanthosoma Violaceum Variegata Nr 04

€ 65,00 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG11969
Omschrijving

Xanthosoma Violaceum Variegata Nr 04

Deze Xanthosoma Violaceum Variegata heeft een uniek nummer, de plant op de foto is ook de plant die wij verzenden.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 30 tot 60 cm

Hoogte: 60 - 100 cm.

Opmerkingen:Xanthosoma Violaceum Variegata is een zeer fraaie en zeldzame Xanthosoma. Ze heeft prachtige variegata bladeren met een brede nerf. Een bijzondere plant die bijna niet te verkrijgen is.

Xanthosoma Violaceum Variegata worden als volledig gewortelde planten zoals afgebeeld op de foto. Er zijn een beperkt aantal planten beschikbaar.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Xanthosoma Violaceum Variegata :

De Xanthosoma gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Xanthosoma is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Xanthosoma kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Xanthosoma kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Xanthosoma Violaceum Variegata kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Xanthosoma Violaceum Variegata groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Xanthosoma is gevoelig voor teveel water. Als uw Xanthosoma Violaceum Variegata bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Xanthosoma Violaceum Variegata is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.