Geen producten (0)
Geen producten (0)

Alocasia Metalhead

€ 16,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG11783
Omschrijving

Alocasia Metalhead

Opmerkingen: Alocasia Metalhead is een zeer fraaie Alocasia. Ze heeft prachtige donker groene bladeren met fraaie nerven. Nieuwe bladeren hebben steeds een roodbruine kleur met een olieglans. Zeer fraai soort Alocasia die in de handel vrijwel niet wordt aangeboden. Alocasia wordt verstuurd zoals afgebeeld op de foto. Iedere plant is uniek, planten kunnen onderling van elkaar verschillen.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 60 tot 100 cm

Hoogte: Tot 100 - 150 cm.

Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken.

Verzorging Alocasia Metalhead:

De Alocasia gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogd. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden. 

De Alocasia is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar niet direct in het felle zonlicht wordt geplaatst. Alocasia kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. Alocasia kan geen temperaturen verdragen onder de 15 graden.

Alocasia Metalhead kan in de zomermaanden om de twee weken bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

De Alocasia Metalhead groeit niet bijzonder hard, maar net als bij alle planten is het verstandig om de plant eens in de paar jaar een grotere pot te geven. Daardoor kunnen de wortels  verder groeien en wat verse aarde geeft de plant ook extra voedingstoffen. U kunt het beste aan het eind van de winter of begin van de lente overpotten, de plant heeft dan voldoende tijd om aan te sterken voor het nieuwe seizoen.

De Alocasia is gevoelig voor teveel water. Als uw Alocasia bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant het iets te licht vindt op zijn huidige plek. U kunt bruine bladeren gerust afknippen.

Alocasia Metalhead is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs.