Geen producten (0)
Geen producten (0)

Stephania Nova nr 2

€ 79,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG11707
Omschrijving

Stephania Nova nr 2

Deze Stephania Nova heeft een uniek nummer, de plant op de foto is ook de plant die wij verzenden.

Opmerkingen: Stephania is een zeer fraaie caudex plant. Een lust voor het oog. Stephania Nova is gevoelig voor verandering van plaats. Een Stephania Nova kan na aankomst spontaan al zijn blad afwerpen, de plant zal zich hiervan hestellen. Afgevallen bladeren vallen dan ook niet onder de garantie. Het kan voorkomen dat de Stephania Nova zonder bladeren aankomt.

Blad: Bladeren behalen een lengte van 5 tot 10 cm

Hoogte: 50 tot aan 70 cm (klimplant) 

Verzendtijden kunnen door de grote drukte en weersinvloeden afwijken. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack.

Verzorging Stephania :

De Stephania houdt van weinig water, het is wel belangrijk dat de grond niet versteend en licht vochtig blijft. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortel / caudex rot optreden. 

De Stephania is niet veeleisend aan zijn standplaats, hij verdraagt de zon. Stephania kan als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. 

Stephania kan in de zomermaanden eens in de twee maanden bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Stephania is gevoelig voor teveel water. Als uw Stephania bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant te nat staat. U kunt bruine bladeren gerust afknippen. De plant kan einde seizoen in rust gaan en zal het volgende voorjaar weer opnieuw uitlopen. Tijdens de rust periode geeft u bijna tot geen water.

In ons bedrijf wordt niet gewerkt met chemische bestrijdings middelen. Nelumbogarden verpakt en verzendt haar planten zeer zorgvuldig. We gebruiken stevige kartonnen dozen en verpakken met kraftpapier en/of een vanuit gerecycled materiaal vervaardigde blister. Het is mogelijk dat er aarde uit de pot valt of een blad breekt tijdens transport. We kunnen deze twee punten niet garanderen. Wij vragen u de doos voorzichtig te openen en niet met een mes of scherp voorwerp. Verwijder voorzichtig het (kraft)papier/verpakking.

Sommige planten laten hun bladeren in het donker zakken, deze zijn binnen enkele dagen hersteld. Door veranderingen in het seizoen kunnen de planten afwijken van de plant op de foto. 

Wij verpakken en verzenden onze planten zeer zorgvuldig, schade aan een blad of verkleuring valt niet onder de garantie.

Stephania Nova is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.