Geen producten (0)
Geen producten (0)

Boophane Disticha Port Elizabeth Nr 2

€ 49,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NG11431
Omschrijving

Boophane Disticha Port Elizabeth Nr 2

Herkomst Port Elizabeth

Deze Boophane Disticha Port Elizabeth heeft een uniek nummer, de plant op de foto is ook de plant die u koopt

Opmerkingen: Boophane Disticha is een zeer fraaie caudex plant. De Boophane Disticha heeft een gedeeltelijk tot volledig bovengrondse caudex. De Boophane Disticha bloeit met een betoverende bloem.

Verzendtijden kunnen door de grote drukte en weersinvloeden afwijken. Gedurende de koude maanden versturen wij uw planten indien nodig met een Heat Pack. Door de grote order drukte is het helaas niet mogelijk om planten toe te voegen aan bestaande bestellingen.

In ons bedrijf wordt niet gewerkt met chemische bestrijdingsmiddelen, wij gebruiken biologische bestrijding doormiddel van nuttige insecten die de schadelijke uitschakelen. Ondank het zorgvuldig controleren kan er een insect meereizen in de verpakking, deze zijn volkomen onschadelijk en dragen bij aan een beter en gezond milieu. Wij verpakken onze planten uitsluitend in gerecycled materiaal en dozen, we beperken het gebruik van plastic tot minimaal.

Verzorging Boophane Disticha :

De Caudex plant houdt van weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond niet versteend. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortel / caudex rot optreden. 
Deze Caudex plant is niet veeleisend aan zijn standplaats, hij verdraagt de zon. caudex planten als kamerplant of in de zomer als tuinplant op het terras worden geplaatst. 
Caudex planten in de zomermaanden eens in de twee maanden bemest worden met een lichte bemesting. In de herfst en winter is bemesting vrijwel niet nodig. De groei gaat dan langzamer en de plant verbruikt weinig voedingsstoffen. 

Caudex planten zijn gevoelig voor teveel water. Als uw Caudex plant bruine bladeren krijgt komt dit zeer waarschijnlijk doordat hij teveel water krijgt. Gelige bladeren die slap hangen zijn vaak een teken dat de plant te nat staat. U kunt bruine bladeren voorzichtig verwijderen. De plant kan einde seizoen in rust gaan en zal het volgende voorjaar weer opnieuw uitlopen. Tijdens de rust periode geeft u bijna tot geen water.

Boophane Disticha is speciaal uitgekozen voor Nelumbogarden door Matthijs Hazeleger.